Κινούμαι Ηλεκτρικά: Χαμηλή η… τάση στο πρόγραμμα

Σε ιδιαίτερα χαμηλούς ρυθμούς κινείται το πρόγραμμα “Κινούμαι Ηλεκτρικά” παρά τα σημαντικά κίνητρα που δίνει για την αγορά ηλεκτρικών οχημάτων.

Αναμφίβολα οι προβλέψεις της Κυβέρνησης προς το παρόν δεν επιβεβαιώνονται, με τον Πρωθυπουργό να έχει δώσει σαφείς εντολές για αλλαγές και επιτάχυνση των διαδικασιών.

Τα δεδομένα που υπάρχουν μέχρι τώρα είναι οτι οι αγοραστές στη συντριπτική τους πλειοψηφία, καταθέτουν αιτήσεις για την επιδότηση ποδηλάτων και scooters και πολύ λιγότεροι για αυτοκίνητα, κάτι που έχει απογοητεύσει ιδιαίτερα και την eλληνική αγορά αυτοκινήτου.

Από την

άλλη μεριά, ο έλεγχος των αιτήσεων προχωρά με πολύ αργούς ρυθμούς με αποτέλεσμα να καθυστερεί ανάλογα και η κατάθεση των χρημάτων στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

Η γενική γραμματέας του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου έχει ήδη ανακοινώσει τις αλλαγές στο πρόγραμμα Κινούμαι Ηλεκτρικά ωστόσο αυτές φαίνεται ότι έχουν κολλήσει στα «γρανάζια» του Δημοσίου και οι επιχειρήσεις ηλεκτρικών οχημάτων όσο και οι ιδιώτες αλλά και οι εταιρείες που θέλουν να επιδοτηθούν αναμένουν στο… ακουστικό τους.

Ωστόσο η κυρία Σδούκου εκτιμά πως σύντομα θα ισχύσουν οι αλλαγές ώστε να τονωθούν περαιτέρω οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων και πως το πρόγραμμα θα συνεχιστεί και για τα επόμενα χρόνια, καθώς υπάρχουν οι πόροι.

Αν πάλι εξαντληθούν οι πόροι η κυρία Σδούκου ξεκαθάρισε ότι: «Ο Πρωθυπουργός δήλωσε ότι αν χρειαστεί θα βρούμε και άλλους πόρους. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω για τουλάχιστον διετή παράταση του προγράμματος, δεσμεύομαι δηλαδή και για το 2022 και το 2023».

Διαβάστε τη συνέχεια του κειμένου στο newsauto

Keywords
Τυχαία Θέματα