ΚΙΝ.ΑΛ: Ανεβαίνουν οι τόνοι πριν τις εσωκομματικές εκλογές του Δεκεμβρίου – Τι είπαν οι υποψήφιοι αρχηγοί

Με αιχμές προς εκείνους που έφυγαν από το ΠΑΣΟΚ και πυροβολούν τώρα το Κίνημα Αλλαγής, όπως πυροβολούσαν το ΠΑΣΟΚ απευθύνθηκε στα μέλη της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής η Φώφη Γεννηματά. Οι τρεις διεκδικητές της ηγεσίας απάντησαν ο καθένας με τον δικό του τρόπο.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος άσκησε κριτική για τις επιδόσεις του κόμματος και τόνισε ότι «οι αποφάσεις που θα πάρουμε θα καθορίσουν

το μέλλον μας. Γιατί ή θα προχωρήσουμε νικηφόρα, ή θα μείνουμε στάσιμοι περιμένοντας το πολιτικό μας τέλος».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ζήτησε η εκλογική διαδικασία να ακολουθήσει το παράδειγμα του 2017, όταν ήταν ανοιχτή στην κοινωνία.  «Γιατί να στερηθεί η δική μου γενιά μια μεγάλη ευκαιρία, μια μεγάλη συμμετοχή σε ένα πολιτικό γεγονός. Δεν θα μας τη στερήσετε», είπε χαρακτηριστικά.

Σε αντίστοιχο μήκος κύματος ο Χάρης Καστανίδης στάθηκε στο θέμα του μητρώου.  Αναρωτήθηκε πως προκύπτει ότι τα μέλη του κόμματος είναι 138 χιλιάδες. «Μπορούμε να τους καλέσουμε όλους μαζί, να πάμε στο Σύνταγμα και να κερδίσουμε τις εκλογές», προσέθεσε.

Σήμερα, αναμένεται να αποφασιστούν σημαντικά ζητήματα για την εκλογική αναμέτρηση του Δεκεμβρίου. Θα κλειδώσει η ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών. Υπενθυμίζεται ότι η ΕΔΕΚΑΠ, η αρμόδια επιτροπή για την διεξαγωγή των εκλογών, εισηγείται οι κάλπες να στηθούν 5 και 12 Δεκεμβρίου.

Γεννηματά: Εγγυώμαι την δημοκρατική διαδικασία των εσωκομματικών εκλογών

Θέλουμε την διαδικασία ανοιχτή, μαζική, που θα απευθύνεται σε όλους τους προοδευτικούς πολίτες, τόνισε η Φώφη Γεννηματά για τις εσωκομματικές εκλογές κατά την διάρκεια της ομιλίας της στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή που είναι σε εξέλιξη αυτή την ώρα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, σημείωσε ότι πρέπει από αυτή την διαδικασία «να βγούμε ακόμα πιο ισχυροί». «Εγγυώμαι την δημοκρατική διαδικασία», υπογράμμισε.

Διαβάστε περισσότερα: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα