Κέρκυρα: Φωτιά σε κρουαζιερόπλοιο (pics + vids) (upd)

Φωτιά ξέσπασε πριν λίγη ώρα στο κρουαζιερόπλοιο Lyrica που βρίσκεται ελλιμενισμένο στο λιμάνι της Κέρκυρας. Η κινητοποίηση των Αρχών ήταν άμεση και στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής, του Λιμενικού και της Αστυνομίας. Στο πλοίο βρίσκονταν τα 51 μέλη του πληρώματος, που είναι όλοι ασφαλείς.

Σύμφωνα με το kerkyrasimera.gr το πλοίο βρίσκεται στο λιμάνι απο τις 30 Ιανουαρίου και είχε έρθει για να μείνει για τουλάχιστον έναν μήνα (μακροχρόνια παραμονή- lay up), καθώς αυτήν την εποχή λόγω κορωνοϊού δεν πραγματοποιούνται κρουαζιέρες.

Update:

Κατασβήστηκε

πλήρως η πυρκαγιά που ξέσπασε στο κρουαζιερόπλοιο MSC Lirica. Από την πυρκαγιά δεν κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές, ωστόσο ένας πυροσβέστης μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας προληπτικά, γιατί αντιμετώπισε αναπνευστικά προβλήματα από τους καπνούς.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στο κρουαζιερόπλοιο συμμετείχαν οκτώ υδροφόρα οχήματα με 28 πυροσβέστες, ενώ συνέδραμαν από την Ήπειρο πέντε οχήματα με δέκα άνδρες της Πυροσβεστικής, που έφτασαν εγκαίρως με το πλοίο της γραμμής Ηγουμενίτσα – Κέρκυρα. Ενεργά συνέδραμαν οι άνδρες του Λιμεναρχείου Κέρκυρας, η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας και του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας, καθώς και το πλήρωμα του κρουαζιερόπλοιου. Για λόγους ασφαλείας, σε επιφυλακή θα μείνουν σήμερα πάνω στο πλοίο άνδρες της Πυροσβεστικής, ενώ το λιμεναρχείο Κέρκυρας τοποθέτησε προληπτικά γύρω από το πλοίο πλωτήρες προστασίας θαλασσίου περιβάλλοντος.

Φως στα αίτια της πυρκαγιάς αναμένεται να δώσουν οι προανακριτικές διαδικασίες που θα διεξαχθούν.

Αναμένεται επιχείρηση με πλωτό γερανό για την πλήρη κατάσβεση της φωτιάς που φέρεται να ξεκίνησε απο λέμβο του πλοίου.

#Πυρκαγιά σε ελλιμενισμένο πλοίο εντός του λιμένος της Κέρκυρας. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 38 #πυροσβέστες με 13 οχήματα και ένα πυροσβεστικό πλοιάριο με 8 πυροσβέστες πλήρωμα.

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) March 12, 2021

Διαβάστε ακόμη:  

Επίδομα 400 ευρώ: Έρχονται πληρωμές για πάνω από 44.000 δικαιούχους – Ποιοι πάνε ταμείο 16 Μαρτίου 

Στο «Γέφυρα ΙΙ» ποντάρουν οι τράπεζες – Ποιοι δανειολήπτες θεωρούνται επιλέξιμοι 

Όμιλος Βιοιατρική: Η επόμενη ημέρα, ο «διάδοχος» Γιώργος Σπανός και οι κινήσεις συγκέντρωσης

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κέρκυρα, Φωτιά,kerkyra, fotia