Κέρδη στις ευρωπαϊκές αγορές εν αναμονή της Fed

Ανοδικές τάσεις επικράτησαν την Τετάρτη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με το ενδιαφέρον των επενδυτών να είναι στραμμένο στην επικείμενη ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Federal Reserve.

O Stoxx 600 διατήρησε το θετικό momentum της εβδομάδας με νέα άνοδο κατά 0,67% στις 436 μονάδες και με τους περισσότερους επιμέρους κλάδους να κινούνται σε θετικό έδαφος.

Στις μεγάλες αγορές της περιοχής, ο γερμανικός

DAX κατέγραψε αύξηση κατά 0,76% στις 14.923 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 διευρύνθηκε σε ποσοστό 0,68% και τις 6.932 μονάδες και ο FTSE 100 στο Λονδίνο κέρδισε 0,28% φτάνοντας τις 7.342 μονάδες.

Στην περιφέρεια, ο FTSE MIB στο Μιλάνο σημείωσε άνοδο ύψους 0,88% στις 27.985 μονάδες και ο IBEX 35 στη Μαδρίτη διαμορφώθηκε στις 9.075 μονάδες αυξημένος κατά 0,64%.

Μετά την ΕΚΤ την περασμένη εβδομάδα και η Fed απόψε αναμένεται να αφήσει αμετάβλητα τα επιτόκια της, ενώ το ίδιο μονοπάτι θα ακολουθήσει και η Τράπεζα της Αγγλίας, που συνεδριάζει την Πέμπτη.

Στις ΗΠΑ παρά τα σφιχτά περιθώρια της αγοράς εργασίας, όπως επιβεβαιώθηκαν και από τα σημερινά στοιχεία για τις κενές θέσεις εργασίας και τις προσλήψεις τον ιδιωτικό τομέα, οι traders περιμένουν σε ποσοστό της τάξεως του 99% πως τα αμερικανικά επιτόκια θα παραμείνουν στα ίδια επίπεδα. Όμως, οι επενδυτές περιμένουν με ενδιαφέρον τις δηλώσεις του Τζερόμ Πάουελ για να διαπιστώσουν τις προθέσεις του συμβουλίου για τα επόμενα βήματα που θα ακολουθήσει.

Παρά την τροχιά αποκλιμάκωσης του πληθωρισμού, όπως έδειξαν και τα χθεσινά στοιχεία της Eurostat, οι αγορές παραμένουν νευρικές για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει ο πόλεμος στο Ισραήλ στις πετρελαϊκές τιμές, ανατρέποντας ίσως τα σχέδια των κεντρικών τραπεζών. Πάντως, για την ώρα οι πιέσεις στον μαύρο χρυσό παραμένουν ελεγχόμενες.

Σήμερα ειδικά οι τιμές «τσίμπησαν» ελαφρά εν αναμονή της απόφασης της Fed, με το Brent να ενισχύεται κατά 0,78% στα 85,67 δολάρια το βαρέλι και το αμερικανικό WTI να κινείται στα 81,46 δολάρια αυξημένο κατά 0,54%.

Στον αντίποδα η τιμή του χρυσού υποχώρησε περαιτέρω στα 1.984 δολάρια την ουγγιά, μόλις λίγες ημέρες αφότου είχε εκτιναχθεί πάνω από το όριο των 2.000 δολαρίων.

Στις αγορές συναλλάγματος, το αμερικανικό νόμισμα πήρε την ανιούσα περιμένοντας την ετυμηγορία της Fed με το δείκτη δολαρίου να ανεβαίνει 0,29% στα 106,98 και την ισοτιμία ευρώ/δολαρίου να κινείται στο 1,0531.

 Διαβάστε ακόμη

Μετρητά τέλος στις συναλλαγές με 4 νέα μέτρα – Έλεγχοι της εφορίας με κάμερες

Το τρολ του ΣΥΡΙΖΑ Πεν Νταλαούρα (ή κατά κόσμον Θάνος-PR expert), ο ελληνοϊταλικός πόλεμος των τρένων, τα δύσκολα στη Vivartia και τα… ανακλινόμενα παράθυρα

Reuters: Δεν τελείωσε η μάχη με τον πληθωρισμό – Κίνδυνος για νέες αυξήσεις στα επιτόκια

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα