Κέρδη στις ευρωαγορές – Αμβλύνονται οι ανησυχίες για Ουκρανία

Ενισχύονται οι χρηματιστηριακοί δείκτες στις αγορές της Ευρώπης, καθώς οι επενδυτές εξετάζουν το γεωπολιτικό outlook, μετά τη μερική απόσυρση ρωσικών στρατευμάτων από τα σύνορα με την Ουκρανία. Την ίδια ώρα, η προσοχή στρέφεται και σε σειρά εταιρικών αποτελεσμάτων.

Ο πανευρωπαϊκός  Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,49%  στις 469,85 μονάδες. Τη μεγαλύτερη άνοδο κατά 1,3% σημειώνουν οι μετοχές του κλάδου ταξιδίων μαι αναψυχής ενώ αντιθέτως

ο κλάδος τηλεπικοινωνιών υποχωρεί κατά 0,4%.

Ο βρετανικός FTSE 100 με άνοδο 0,16%, ο γερμανικός DAX ενισχύεται κατά 0,48%, ο γαλλικός CAC 40 με κέρδη 0,61%, ο ιταλικός FTSE MIB στο +0,37% και ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 με κέρδη 0,78%.

Χθες Τρίτη, οι αγορές διεθνώς έκαναν ράλι, μετά την ανακοίνωση της Ρωσίας ότι μέρος των στρατευμάτων είχε αρχίσει να επιστρέφει στις βάσεις μετά την πραγματοποίηση ασκήσεων κοντά στα ουκρανικά σύνορα κατευνάζοντας τους φόβους μιας επικείμενης εισβολής και αυξάνοντας τις ελπίδες για αποκλιμάκωση των πρόσφατων εντάσεων με τη Δύση.

Ωστόσο, οι Δυτικοί αξιωματούχοι και ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι έχουν επιστήσει την προσοχή σε ό,τι αφορά την πραγματική αξία των ισχυρισμών της Ρωσίας.

Νωρίτερα, οι μετοχές στα ασιατικά χρηματιστήρια που είχαν ήδη κλείσει όταν ανακοινώθηκαν αυτές οι εξελίξεις, έκαναν ράλι, όπως είχαν κάνει χθες Wall Street και ευρωαγορές και ο ιαπωνικός Nikkei σημείωσε τα μεγαλύτερα κέρδη με άνοδο 2,22%.

Τα αμερικανικά futures είναι ελαφρώς χαμηλότερα ενδοσυνεδριακά μετά τα χθεσινά κέρδη που έβαλαν ένα τέλος σε ένα τριήμερο πτωτικό σερί.

Στο μεταξύ, οι επενδυτές στρέφουν το βλέμμα στις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων από εταιρείες όπως οι  Heineken, Ahold Delhaize, Air Liquide, MTU Aero Engines και Alcon.

Η μετοχή της γαλλικής FDJ έκανε άλμα άνω του 6% μετά την ανακοίνωση των ετήσιων κερδών της. Στον αντίποδα η σουηδική Vitrolife που έχασε πάνω από 9%.

Στα μάκρο της ημέρας, ο βρετανικός πληθωρισμός παρέμεινε σε υψηλό 30 ετών και στο 5,5% τον Ιανουάριο σε ετήσια βάση, ξεπερνώντας ελαφρώς τις προβλέψεις.

Διαβάστε ακόμη:

ΕΤΑΔ: Έως 3 Μαρτίου η προθεσμία για διαγωνισμό εκμίσθωσης beach bar στην παραλία Κεραμωτής Καβάλας

Heineken: Ο πληθωρισμός μπορεί να μειώσει την κατανάλωση μπύρας

Credit Suisse: Τα τρία σενάρια για τη ρωσο-ουκρανική διένεξη – Οι επιπτώσεις στις αγορές

Keywords
Τυχαία Θέματα