Κέρδη στις ευρωαγορές - Αισιοδοξία για τις εμπορικές συνομιλίες

Σε θετικό έδαφος τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τετάρτη, εν μέσω ανανεωμένης αισιοδοξίας ότι οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου θα μπορούσαν να επιλύσουν τη μακροχρόνια εμπορική τους διαμάχη.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx-600 ενισχύθηκε 0,60% με τους περισσότερους τομείς και τα μεγάλα χρηματιστήρια σε θετικό έδαφος.

Οι μετοχές πρώτων υλών- με τη μεγάλη έκθεσή τους στην Κίνα - σημείωσαν σημαντική άνοδο, σχεδόν 2%, καθώς οι επενδυτές αισθάνονται αισιόδοξοι για τις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ - Κίνας. Κέρδη

και για τον κλάδο ταξιδίων και αναψυχής ενώ σε ό,τι αφορά μεμονωμένες μετοχές η γερμανική Osram Licht σημείωσε άνοδο άνω του 14%.

Η αγορά έχει σε μεγάλο βαθμό εστιάσει στις εξελίξεις του παγκόσμιου εμπορίου, αφού ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την Τρίτη ότι θα μπορούσε να δώσει παράταση στην προθεσμία της 2ας Μαρτίου για την επίτευξη εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα εάν οι δύο πλευρές ήταν κοντά. Οι αξιωματούχοι στην Ουάσινγκτον και το Πεκίνο δήλωσαν ότι αισθάνονται αισιόδοξοι ότι ο νέος γύρος εμπορικών συνομιλιών, ο οποίος άρχισε στις αρχές της εβδομάδας, θα μπορούσε να φέρει τις δύο πλευρές πιο κοντά σε μια ολοκληρωμένη συμφωνία.

Οι επενδυτές εστίασαν και σε μια άλλη παρτίδα οικονομικών δεδομένων που είδαν το φως την Τετάρτη το πρωί. Η στατιστική υπηρεσία της Βρετανίας ανακοίνωσε τα στοιχεία του πληθωρισμού, ο οποίος υποχώρησε σε χαμηλά δύο ετών τον Ιανουάριο, κάτω από τον στόχο της Τράπεζας της Αγγλίας και παρέχοντας κάποια ανακούφιση στα νοικοκυριά ενόψει Brexit.

Keywords
Τυχαία Θέματα