Κέρδη στις ασιατικές αγορές

Ανοδικά κινήθηκαν οι ασιατικές αγορές με τους επενδυτές να εκτιμούν ότι η τελευταία κλιμάκωση της εμπορικής διένεξης ΗΠΑ – Κίνας δεν είχε την ένταση που περίμεναν αρχικά.

Στην Αυστραλία, ο δείκτης ASX 200 ενισχύθηκε κατά 0,46% με τους κλάδους πρώτων υλών και ενέργειας να κερδίζουν 1,91% και 0,82% αντίστοιχα. Οι μετοχές των μεγάλων εταιρειών εξόρυξης επίσης ενισχύθηκαν: η Rio Tinto κατά 2,52%, η Fortescue κατά 5,11% και η BHP

κατά 2,76%.

Στο Τόκιο ο δείκτης Νikkei 22σημειώσε άνοδο 1,08% και ο διερυμένος Topix κατά 1,57%. Η Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας διατήρησε αμετάβλητη τη νομισματική της πολιτική με εξαιρετικά χαμηλά επιτόκια για παρατεταμένο χρονικό διάστημα, ενώ συνεχίζει να κάνει θετικές εκτιμήσεις για την πορεία της οικονομίας. Όπως ανακοίνωσε η ιαπωνική οικονομία συνεχίζει να διευρύνεται με μέτριους ρυθμούς και ανοδική τάση αναμένεται στην εγχώρια ζήτηση.

Στη Νότια Κορέα, ο δείκτης Kospi υποχώρησε οριακά 0,07%, ενώ οι κινεζικές αγορές κινήθηκαν ανοδικά με τον Shanghai composite στο +1,43% και τον Hang Sheng στο Χονγκ Κονγκ στο +1,42%.

Στο εμπορικό μέτωπο, η Κίνα θα επιβάλει δασμούς σε αμερικανικά εισαγόμενα αγαθά συνολικής αξίας 60 δισ. δολαρίων στις 24 Σεπτεμβρίου, ημέρα κατά την οποία θα επιβληθούν οι νέοι δασμοί Τραμπ, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Στην κινεζική λίστα με τα προϊόντα που θα δασμολογηθούν βρίσκονται 5.207 αμερικανικά αγαθά που εισάγονται στην Κίνα και οι δασμοί θα κυμαίνονται μεταξύ 5% και 10%.

Χθες, Δευτέρα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι από τις 24 Σεπτεμβρίου θα επιβληθούν δασμοί ύψους 10% σε κινεζικά εισαγόμενα αγαθά συνολικής αξίας 200 δισ. δολαρίων, με το ύψος τους να αυξάνεται στο 25% την 1η Ιανουαρίου του 2019.

Στην αγορά πετρελαίου, οι τιμές σημείωσαν μικρή άνοδο με το αμερικανικό αργό να ενισχύεται κατά 0,31% ή κατά 22 σεντς στα 70,80 δολ/βαρέλι και το μπρεντ να αυξάνεται κατά 19 σεντς ή 0,24% στα 79,22 δολ/βαρέλι.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας οι τιμές αυξήθηκαν άνω του 1% μετά τις ενδείξεις ότι ο ΟΠΕΚ δεν ετοιμάζεται για αύξηση της παραγωγής, προκειμένου να αντισταθμίσει τη συμπίεση της προσφοράς από το Ιράν.

Keywords
Τυχαία Θέματα