Κέρδη στην Ευρώπη καθώς οι επενδυτές «ποντάρουν» στις κεντρικές τράπεζες

Οι ευρωπαϊκές μετοχές διευρύνουν την άνοδο, έχοντας διακόψει από χθες τη χειρότερη διήμερη «βουτιά» από το 2008, λόγω Brexit. Οι επενδυτές πλέον περιμένουν τις ενέργειες των κεντρικών τραπεζών για την ομαλοποίηση των αγορών ώστε να περιοριστεί ο αντίκτυπος της εξόδου της Βρετανίας από την Ε.Ε.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύεται 1,4%, με τις τράπεζες και τις μεταλλευτικές μετοχές να καταγράφουν τη μεγαλύτερη άνοδο.

Ο δείκτης

έχει υποχωρήσει 11% από την Παρασκευή.

Στους επιμέρους δείκτες, ο FTSE 100 ενισχύεται 1,74% στις 6.247 μονάδες, ο DAX καταγράφει άνοδο 1% στις 9.543 μονάδες, ο CAC 40 ενισχύεται 1,33% στις 4.143 μονάδες, ο IBEX κινείται με κέρδη 1,83% στις 7.978 μονάδες και ο FTSE MIB ενισχύεται 1,87% στις 15.893 μονάδες.

Υποχωρεί εκ νέου η στερλίνα σήμερα και διαμορφώνεται στο 1,3392 έναντι του δολαρίου.

Οι επενδυτές περιμένουν τις κινήσεις των αξιωματούχων των κεντρικών τραπεζών, εν μέσω πολιτικών αναταραχών στη Βρετανία και την Ε.Ε. που παρατείνουν την αβεβαιότητα στις αγορές.

Η Τράπεζα της Ιαπωνίας είπε ότι μπορεί να «ρίξει» κεφάλαια στις αγορές αν χρειαστεί ενώ οι εκτιμήσεις πλέον για την αύξηση των επιτοκίων από τη Fed είναι ότι δεν πρόκειται να αυξήσει τα επιτόκια.

Στο επίκεντρο βρίσκεται και η σημερινή Σύνοδος Κορυφής χωρίς τον Ντέιβιντ Κάμερον για το μέλλον της Ε.Ε. χωρίς τη Βρετανία.

Ο τραπεζικός δείκτης διευρύνει τα κέρδη, μετά την διήμερη πτώση, έως τη Δευτέρα, με τις ιταλικές και ισπανικές μετοχές να «οδηγούν» την άνοδο.

Η μετοχή της TUI AG υποχωρεί 1,4% μετά την επίθεση στο αεροδρόμιο Ατατούρκ στις Βρυξέλλες.

Keywords
Τυχαία Θέματα