Κέρδη στην Ασία μετά το ταξίδι Τραμπ στην Ιαπωνία

Τα «σήματα» για πιθανή εμπορική συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Ιαπωνίας είχαν ως αποτέλεσμα την ενίσχυση των ασιατικών δεικτών, μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης Τραμπ στην Ιαπωνία, κατά την οποία ο Αμερικανός πρόεδρος επέκρινε μεν σφόδρα την απίστευτα μεγάλη, όπως είπε, ανισορροπία στο εμπορικό ισοζύγιο μεταξύ των δύο χωρών, έκανε δε λόγο για μια εμπορική συμφωνία η οποία αναμένεται μέχρι το τέλος του έτους.

Στο Τόκιο ο ιαπωνικός

Nikkei σημείωσε άνοδο 0,37%, στις 21.260,14 μονάδες.

Ο MSCI για τις μετοχές της Ασίας πλην Ιαπωνίας ενισχλυθηκε κατά 0,23% στις 500,87 μονάδες.

Ο νοτιοκορεατικός KOSPI κέρδισε 0,23%, στις 2.048,83 μονάδες.

Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai με οριακή πτώση 0,02% προς αναζήτηση κατεύθυνσης, στις 2891,80 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ, ο Hang Seng σημειώνει επίσης άνοδο κατά 0,30%, στις 27.371,31 μονάδες.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX200 κινήθηκε ανοδικά κατά 0,51%, στις 6.484,80 μονάδες.

Η επίσκεψη του Ντόναλντ Τραμπ στην Ιαπωνία που ξεκίνησε το Σάββατο, πραγματοποιήθηκε εν μέσω του εμπορικού πολέμου μεταξύ Ουάσινγκτον και Πεκίνου, με την Κίνα να στυλώνει τα πόδια στις απαιτήσεις των ΗΠΑ να κάνει μεταρρυθμίσεις στην οικονομία της που ελέγχεται απο το κράτος.

Όπως είπε μάλιστα ο Τραμπ τη Δευτέρα, οι ΗΠΑ δεν είναι έτοιμες για τη σύναψη συμφωνίας με την Κίνα.

Υπενθυμίζεται ότι ο τελευταίος γύρος των σινοαμερικανικών συνομιλιών για το εμπόριο κατέληξε σε ναυάγιο, με αποτέλεσμα οι ΗΠΑ να προχωρήσουν στην επιβολή υψηλότερων δασμών στα κινεζικά εισαγόμενα προϊόντα, με το Πεκίνο να απαντά ότι θα επιβάλει αντίμετρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα