Κέρδη στην Ασία μετά το πρώτο «ΟΚ» στις ΗΠΑ για τον προϋπολογισμό

Ανοδος στις ασιατικές αγορές και στα αμερικανικά futures μετά την έγκριση από την αμερικανική Γερουσία για το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2018, γεγονός που αυξάνει τις προσδοκίες ότι το Κογκρέσο ίσως μπορέσει να «περάσει» μια εκδοχή των προτάσεων Τραμπ για τη μείωση της φορολογίας. Μετά την εξέλιξη αυτή, το αμερικανικό δολάριο ενισχύθηκε στα 113,18 γεν, ξεπερνώντας το όριο των 112 γεν που κινούνταν η ισοτιμία καθ'όλη την εβδομάδα. Στο μεταξύ, το δολάριο Νέας Ζηλανδίας υποχώρησε

σε χαμηλό πολλών μηνών μετά τα νέα ότι το Εργατικό Κόμμα θα σχηματίσει κυβέρνηση συνεργασίας με το εθνικιστικό κόμμα, New Zealand First. Το Kiwi διαπραγματεύτηκε στα $0,6988.

Στο ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei σημείωσε άνοδο 0,04% συνεχίζοντας το ανοδικό του σερί.

Στο επίκεντρο βρίσκονται οι πολιτικές εξελίξεις καθώς η Ιαπωνία ετοιμάζεται να πάει στις κάλπες στις 22 Οκτωβρίου. Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός και ο συνασπισμός του αναμένεται να κερδίσουν πλειοψηφία 2/3 στη Βουλή, σύμφωνα με τι τελευταίες δημοσκοπήσεις.

Στη Νότια Κορέα, ο Kospi με άνοδο 0,52%, αντλώντας ώθηση από τις δεικτοβαρείς μετοχές τεχνολογίας. Η Samsung Electronics με άνοδο 1,25% και η SK Hynix ενισχύθηκε κατά 3,67%.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 με άνοδο 0,18%.

Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng ενισχύθηκε κατά σχεδόν 1% μετά τη χθεσινή πτώση 2%, την οποία οι αναλυτές απέδωσαν, μεταξύ άλλων, στην πιο σφιχτή ρευστότητα, καθώς και στα σχόλια του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κίνας. Συγκεκριμένα, ο Zhou Xiaochuan είχε προειδοποιήσει ότι η υπερβολική αισιοδοξία στις αγορές μπορεί να οδηγήσει σε κατάρρευση τις τιμές των ακινήτων.

Στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Compositeσημείωσε άνοδο 0,22%.

Κλειστή παρέμεινε και σήμερα η χρηματαγορά της Ινδίας, λόγω εθνικής αργίας.

Στην αγορά ενέργειας, οι τιμές του χρυσού σημείωσαν μικρή άνοδο μετά τις χθεσινές απώλειες άνω του 1%. Συγκεκριμένα το μπρεντ ενισχύθηκε 0,26% στα 57,38 δολ/βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate σημείωσε άνοδο 0,37% στα 51,48 δολ/βαρέλι.

Keywords
Τυχαία Θέματα