Κέρδη στην Ασία με το «βλέμμα» στο G20 - «Βουτιά» 15% για τη Sharp

Ανοδικά κινήθηκαν τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια την Παρασκευή, με τον ιαπωνικό δείκτη να διευρύνει τα κέρδη από την προηγούμενη συνεδρίαση και τον δείκτη του Χονγκ Κονγκ να υπεραποδίδει.

Στο επίκεντρο των επενδυτών και των αναλυτών βρίσκεται η διήμερη συνάντηση των υπουργών οικονομικών και κεντρικών τραπεζιτών του G20 στην Σανγκάη, που ξεκινάει σήμερα, με βασικό θέμα την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη.

Οι κινεζικές αγορές άνοιξαν σε θετικό έδαφος, με τον

Shanghai composite να ενισχύεται κατά 1,07%, πριν να περιορίσει τα κέρδη στο κλείσιμο, κλείνοντας με +0,34%.

Ο Nikkei επίσης κινήθηκε ανοδικά, πάνω από 1% ωστόσο έκλεισε με οριακή άνοδο. Το γεν, που τις προηγούμενες μέρες είχε ενισχυθεί έναντι του δολαρίου, υποχώρησε σήμερα κάτω από το 113.

Στη Νότιο Κορέα, ο Kospi κατέγραψε άνοδο 0,2%.

Στην Αυστραλία, ο δείκτης έκλεισε οριακά στις 4.880 μονάδες, με τις ενεργειακές μετοχές και τις μετοχές πρώτων υλών να υποχωρούν κατά 0,93% και 0,77% αντίστοιχα.

Ενδεικτικά, οι Rio Tinto, BHP Billiton και Fortescue κατέγραψαν πτώση 2,56% -3,19%.

Παρά την άνοδο στην Ασία, οι αναλυτές περιμένουν ότι η αισιοδοξία δεν θα κρατήσει για πολύ.

«Είναι αμφίβολη η πιθανότητα μια συντονισμένης πολιτικής για την παγκόσμια ανάπτυξη. Αντίθετα, ο μεγάλος φόβος είναι ότι και η ελάχιστη αισιοδοξία που έχουν αυτή τη στιγμή οι επενδυτές θα εξανεμιστεί μετά τη Σύνοδο. Η επόμενη εβδομάδα είναι πιθανό να έχει έντονες αναταραχές» υποστηρίζει ο Stephen Innes, επικεφαλής trader για την Ασία και τον Ειρηνικό την OANDA.

Στην Ιαπωνία, η μετοχή της Sharp καταγράφει μεγάλες απώλειες με «βουτιά» 15,4%, μετά τα δημοσιεύματα του Reuters και του Nikkei ότι η εταιρεία θα δεχτεί την προσφορά εξαγοράς της ταϊβανέζικης Foxconn.

Στην Αυστραλία, η μετοχή της Woolworths διέγραψε την πτώση έως και 2,7% κλείνοντας ανοδικά κατά 2,7%, μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων.

Η μετοχή της Noble Group ενισχύθηκε κατά 3%.

Οι ενεργειακές μετοχές βρέθηκαν και πάλι στο επίκεντρο, καθώς οι τιμές πετρελαίου υποχώρησαν, με το WTI να υποχωρεί κατά 0,33% στα 32,96 δολάρια και την τιμή του Brent να υποχωρεί κατά 0,68% στα 35,05 δολάρια.
Η ιαπωνική Inpex ενισχύθηκε κατά 0,35%, στην Αυστραλία, η Woodside υποχώρησε κατά 3% και η Oil Search κατά 0,75%. Στο Χονγκ Κονγκ η Sinopec ενισχύθηκε κατά 4,3%.

Keywords
Τυχαία Θέματα