Κέρδη στην Ασία εν αναμονή της συνάντησης Τραμπ - Κιμ

Ανοδικά κινήθηκαν σήμερα οι ασιατικές αγορές ενόψει της συνάντησης μεταξύ του Αμερικανού πρόεδρου και του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, στο Βιετνάμ.

Πρόκειται για τη δεύτερη συνάντηση των δύο ανδρών σε διάστημα μικρότερο του ενός έτους. Στις μεταξύ τους συνομιλίες θα επιχειρηθεί από την αμερικανική πλευρά να πεισθεί η Πιόνγιανγκ να τερματίσει το πυρηνικό της πρόγραμμα με αντάλλαγμα την άρση αμερικανικών κυρώσεων που της έχουν επιβληθεί.

Ειδικοί αναλυτές, ωστόσο, δεν έχουν υψηλές προσδοκίες από τις συναντήσεις που θα διεξαχθούν σήμερα και αύριο στο Ανόι.

Στα κινεζικά ταμπλό σημειώθηκαν

κέρδη με τον Shanghai composite να σημειώνει άνοδο 0,42% και τον Shenzhen composite να ενισχύεται κατά 0,379%.

Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng υποχωρούσε νωρίτερα κατά 0,18%.

Στην Ιαπωνία, ο δείκτης Nikkei 225 σημείωσε άνοδο 0,50% ενώ ο ευρύτερος Topix είχε άνοδο 0,18%.

Στη Νότια Κορέα ο δείκτης Kospi ενισχύθηκε κατά 0,37% με τη μετοχή της Hyundai Motor να κάνει άλμα 5%.

Τέλος ο δείκτης ASX 200 στην Αυστραλία σημείωσε άνοδο 0,36% με τους περισσότερους κλάδους σε θετικό πρόσημο.

Στα ραντάρ των επενδυτών βρέθηκαν και οι χθεσινές δηλώσεις του επικεφαλής της Federal Reserve, Ζερόμ Πάουελ, στο Κογκρέσο για την οικονομία και την πορεία της νομισματικής πολιτικής. Ο πρόεδρος της Fed εκτίμησε πως οι προοτπικές της αμερικανικής οικονομίας είναι «γενικώς ευνοϊκές» και επανέλαβε ότι η κεντρική τράπεζα θα κάνει υπομονή φέτος και δεν θα βιαστεί να αυξήσει εκ νέου τα αμερικανικά επιτόκια μετά τις τέσσερις αυξήσεις του 2018. Προειδοποίησε ωστόσο για τα ρίσκα που απορρέουν από το εξωτερικό. Κίνα και Ευρώπη αποτελούν πηγή ανησυχίας, με τη Fed μνα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις σχετικά με το Brexit, αλλά και τις εμπορικές συνομιλίες.

«Το σιωπηρό μήνυμα φαίνεται να είναι ότι αν οι ΗΠΑ και η Κίνα μπορέσουν να επιτύχουν μια εμπορική συμφωνία, και η παγκόσμια ανάπτυξη και οι αγορές ανακάμψουν, τότε η Fed θα μπορούσε να εξετάσει και πάλι τις αυξήσεις επιτοκίων», αναφέρει σε πρωινό σημείωμά του ο Ray Attrill, επικεφαλής της στρατηγικής συναλλαγματικών ισοτιμιών της National Australia Bank.

Keywords
Τυχαία Θέματα