Κέρδη στην Ασία χάρη στο πετρέλαιο και τις μετοχές gaming

Ανοδικά κινήθηκαν τα ασιατικά χρηματιστήρια την Τρίτη καθώς οι τιμές πετρελαίου αυξήθηκαν και οι μετοχές παιγνίων ανέκαμψαν.

Η μετοχή της Crown Resorts, μια από τις μεγαλύτερες αυστραλιανές εταιρείες που διαχειρίζονται καζίνο κατέγραψε άνοδο 2%, έχοντας υποχωρήσει χθες κατά 13,9%, μετά την είδηση ότι 18 εργαζόμενοι της εταιρείας, μεταξύ των οποίων και ο αντιπρόεδρος για τις διεθνείς δραστηριότητες, κρατούνται από τις κινεζικές Αρχές.

Η πτώση της

Crown Resorts πυροδότησε sell off στο κλάδο των μετοχών παιγνίων οι οποίες ωστόσο, σήμερα, ανέκαμψαν. Στο Χονγκ Κονγκ η Wynn Macau ενισχύθηκε κατά 2,44%, η Melco International κατέγραψε άνοδο 3,66% και η Galaxy Entertainment ενισχύθηκε κατά 2,56%.

Οι μετοχές πετρελαίου κατέγραψαν άνοδο μετά από τη χθεσινή πτώση, δίνοντας ώθηση στις ενεργειακές μετοχές.

Η τιμή του Brent ενισχύθηκε κατά 0,62% στα 51,84 δολάρια το βαρέλι, έχοντας καταγράψει πτώση 0,8%. Η τιμή του αμερικανικού αργού ενισχύθηκε κατά 0,6% στα 50,24 δολάρια μετά από πτώση 0,8% τη Δευτέρα.

Οι ενεργειακές μετοχές κινήθηκαν με μεικτά πρόσημα με τη Santos να καταγράφει άνοδο 1,4%, την Oil Search να ενισχύεται κατά 1,13% και την S-Oil να καταγράφει άνοδο 0,86%.

Στην Ιαπωνία, οι μετοχές διέγραψαν τις πρωινές απώλειες, κινούμενες ανοδικά, παρά την ενίσχυση του γεν.
Η μετοχή της Fast Retailing ενισχύθηκε κατά 1,4%.

Το ιαπωνικό γεν κινήθηκε στα 103,79 έναντι του δολαρίου, οδηγώντας χαμηλότερα τις εξαγωγικές μετοχές. Η Toyota υποχώρησε κατά 0,93%, η Nissan υποχώρησε κατά 0,13%, η Sony ενισχύθηκε κατά 1% και η Sharp ενισχύθηκε κατά 1,44%.

Keywords
Τυχαία Θέματα