Κέρδη στη Wall Street μετά τη Fed

Σε θετικό έδαφος κινείται την Τετάρτη η Wall Street, με τα σχόλια της Fed να μονοπωλούν το επενδυτικό ενδιαφέρον.

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ επεσήμανε πως οι τράπεζες είναι ισχυρές, αν και υπάρχουν κίνδυνοι για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα. Σημειώνεται ότι πριν από την ομιλία του

Τζέρομ Πάουελ, ο Τραμπ δήλωσε στη Washington Post πως δεν είναι καθόλου χαρούμενος με την τοποθέτηση του Πάουελ ως επικεφαλής της Fed, προσθέτοντας ότι οι κινήσεις της κεντρικής τράπεζας τις τελευταίες εβδομάδες είναι «εκτός τόπου».

Ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,7% στις 24.912 μονάδες, ο Nasdaq καταγράφει κέρδη 0,65% στις 7.129 μονάδες, ενώ ο S&P 500 ενισχύεται 0,52% στις 2.695 μονάδες.

Υπενθυμίζεται ότι χθες οι δέικτες έκλεισαν με απώλειες καθώς ο εμπορικός πόλεμος συνεχίζει να προβληματίζει τους επενδυτές.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, το υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε ότι η ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας επιβραδύνθηκε το τρίτο τρίμηνο στο 3,5%, επιβεβαιώνοντας την αρχική μέτρηση.

Οι οικονομολόγοι προέβλεπαν ότι η μέτρηση θα παραμείνει αμετάβλητη.

Το δεύτερο τρίμηνο, το ΑΕΠ των ΗΠΑ είχε αυξηθεί κατά 4,2%.

Οι καταναλωτικές δαπάνες αυξήθηκαν κατά 3,6% το τρίτο τρίμηνο αντί για 4% που είχε μετρηθεί τον Οκτώβριο.

Εν τω μεταξύ, το εμπορικό έλλειμμα αγαθών των ΗΠΑ διευρύνθηκε 1,3%, φτάνοντας στα $77,2 δισ. από το αναθεωρημένο ποσό των $76,3 δισ. του Σεπτεμβρίου.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 0,7% στα 51,19 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός υποχωρεί 0,2% στα 1.217 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ διολισθαίνει έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,1278 δολ./ευρώ.

Ο δείκτης του δολαρίου που παρακολουθεί τις κινήσεις του έναντι ενός καλαθιού έξι ανταγωνιστικών νομισμάτων σκαρφάλωσε στις 97,43 μονάδες, επίπεδο που είναι το υψηλότερο του τελευταίου έτους.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου διαμορφώνεται στο 3,06%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Boeing σημειώνει άνοδο 2,7% στα 326 δολάρια, τη μεγαλύτερη από τις 30 μετοχές του βιομηχανικού δείκτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα