Κέρδη στη Wall Street με το βλέμμα στα μάκρο

Με κέρδη ξεκινά την δεύτερη εβδομάδα του Ιουλίου η Wall Street, στον απόηχο της επιβολής των αμερικανικών δασμών στα κινεζικά προϊόντα.

Ωστόσο οι επενδυτές κάνουν στην άκρη τις εμπορικές εντάσεις, εστιάζοντας στα αισιόδοξα μακροοικονομικά των ΗΠΑ, με τον βιομηχανικό δείκτη να καταγράφει τα υψηλότερα κέρδη.

Την ίδια στιγμή το δολάριο χάνει οριακά έδαφος έναντι του ευρώ, ενώ πτώση καταγράφει και το πετρέλαιο,

μετά τα κε΄ρδη της προηγούμενης εβδομάδας.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,82% στις 24.658 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,63% υψηλότερα, ενώ ο S&P σημειώνει άνοδο 0,63% στις 7.737 μονάδες.

Την Παρασκευή, οι ΗΠΑ επέβαλαν δασμούς σε κινεζικές εισαγωγές αξίας $34 δισ. Το Πεκίνο απάντησε με την επιβολή δασμών σε 545 αμερικανικά προϊόντα.

Ωστόσο, η έκθεση του υπουργείου Εργασίας για την απασχόληση, που έδειξε ότι δημιουργήθηκαν 213.000 θέσεις εργασίας τον Ιούνιο, αντιστάθμισε τις ανησυχίες για τις επιπτώσεις από τους δασμούς.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο σημειώνει άνοδο 0,23% στα 73,99 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός ενισχύεται 0,67% στα 1.264 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ ενισχύεται έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,1779 δολαρίου/ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου διαμορφώνεται στο 2,85%.

Στο ταμπλό, οι μετοχές των JP Morgan και Goldman Sachs σημειώνουν κέρδη πάνω από 2%.

Keywords
Τυχαία Θέματα