Κέρδη στη Wall Street λόγω πετρελαίου – Στο επίκεντρο οι κεντρικές τράπεζες

Η ανάκαμψη στην τιμή του μαύρου χρυσού οδηγεί υψηλότερα και τις αμερικανικές μετοχές, με τους επενδυτές να στρέφουν το ενδιαφέρον τους τόσο στη συνεδρίαση της Fed (20-21 Σεπτεμβρίου) όσο και σε αυτήν της Τράπεζας της Ιαπωνίας (BoJ – 21 Σεπτεμβρίου).

Κέρδη 95 μονάδων ή 0,53% για τον Dow Jones στις 18.219 μονάδες, με τον S&P 500 να ενισχύεται κατά 0,53% στις 2.150 μονάδες και τον Nasdaq να κινείται κατά

0,54% υψηλότερα στις 5.273 μονάδες.

Η αγορά θεωρεί ότι η Fed δεν πρόκειται να προχωρήσει σε αλλαγή της νομισματικής της πολιτικής, με τις πιθανότητες αύξησης των επιτοκίων να διαμορφώνονται μόλις στο 12%, σύμφωνα με στοιχεία της CME Group, ενώ για τον Δεκέμβριο οι πιθανότητες «ανεβαίνουν» στο 50%.

Αναφορικά με την BoJ οι αναλυτές εκτιμούν ότι μπορεί να προχωρήσει σε περαιτέρω μείωση των επιτοκίων.

Θετική επίδραση στις μετοχές είχε και η ανάκαμψη του μαύρου χρυσού, ο οποίος έφθασε να ενισχύεται κοντά στο 2%, αν και έχει «μαζέψει» σημαντικό μέρος των κερδών του, μετά από δήλωση του προέδρου της Βενεζουέλας, Νικόλας Μαδούρο ότι εντός του τρέχοντος μηνός μπορεί να υπάρξει ανακοίνωση συμφωνίας μεταξύ των χωρών παραγωγής πετρελαίου, προκειμένου να επέλθει ισορροπία στις διεθνείς αγορές.

Πτωτική κίνηση για τα αμερικανικά ομόλογα, με την απόδοση του 2ετούς να φθάνει στο 0,76% και του 10ετούς να διαμορφώνεται κοντά στο 1,7%. Πτώση για τον δείκτη δολαρίου, με το ευρώ να διαμορφώνεται στα 1,117 δολ. και το δολάρια να φθάνει στα 101,7 γεν.

Keywords
Τυχαία Θέματα