Κέρδη στη Wall Street χάρη στα ισχυρά εταιρικά μάκρο

Σημαντικά κέρδη καταγράφει αυτήν την ώρα η Wall Street, λαμβάνοντας ώθηση από τα καλύτερα του αναμενομένου εταιρικά αποτελέσματα των εισηγμένων.

Ο Dow Jones ενισχύεται κατά 1,17% στις 24.838 μονάδες, ο Nasdaq ενισχύεται κατά 1,09% στις 7.150 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,92% στις 2.666 μονάδες.

Θετικό το κλίμα και στην Ευρώπη, με τον Stoxx 600 να ενισχύεται κατά 0,61%. Πάντως οι μετοχές παγκοσμίως οδεύουν προς την πρώτη πτωτική εβδομάδα έπειτα από τέσσερις

συνεχόμενες ανοδικές.

«Αυτό που πρέπει να πούμε είναι πως μέχρι τώρα τα αποτελέσματα είναι καλύτερα από ό,τι αναμενόταν. Όπως το πρόσφατο άλμα στα οικονομικά δεδομένα, τα εταιρικά αποτελέσματα δεν πρόκειται να αποτελέσουν καταλύτη για την πορεία των μετοχών, αλλά θα εδραιώσουν τη στήριξη στο χαμηλότερο επίπεδο των 2.550 ως 2.720 μονάδων για τον S&P 500», ανέφερε ο πρόεδρος της Sevens Report σε σημείωμα προς πελάτες.

Στο ταμπλό, τεχνολογίες και τράπεζες καταγράφουν κέρδη της τάξεως του 2%. Στον αντίποδα, η μετοχή της Intel υποχωρεί 6%, μετά την ανακοίνωση εσόδων που ήταν χαμηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών και την υποβάθμιση του outlook.

Άνοδο 3% σημειώνει η μετοχή της Starbucks. H μεγαλύτερη αλυσίδα καφέ στον κόσμο ανακοίνωσε αποτελέσματα που ήταν υψηλότερα των προβλέψεων.

Απώλειες 3% καταγράφει η μετοχή της Colgate. Τα κέρδη της εταιρείας καταναλωτικών προϊόντων ήταν πιο χαμηλά από ό,τι ανέμεναν οι αναλυτές, αν και τα έσοδα διαμορφώθηκαν υψηλότερα.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 0,4% στα 53,32 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός πραγματοποιεί άλμα 1,76% στα 15,575 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ ενισχύεται έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,1368 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινείται δύο μονάδες βάσης υψηλότερα, στο 2,73%.

Keywords
Τυχαία Θέματα