Κέρδη στα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Με το βλέμμα σε εταιρικά κι εμπόριο, τα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κινήθηκαν σε θετικό έδαφος, με την Ισπανία και το παραδοσιακά «αντιδραστικό» Λονδίνο να υποχωρούν ελαφρά.

Ειδικότερα το γερμανικό RTL Group ανακοίνωσε καλύτερα των αναμενόμενων έσοδα β’ τριμήνου και επιβεβαίωσε τις προοπτικές για το υπόλοιπο του έτους. Η μετοχή ενισχύθηκε 2%.

Επιπλέον η μετοχή της βρετανικής Micro Focus σημείωσε άνοδο 3% καθώς η διοίκηση ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει

σε αγορά ιδίων μετοχών.

Παράλληλα, ισχυρές πιέσεις ασκήθηκαν στην ισπανικής Inditex μετά την υποβάθμιση της σύστασης σε «underweight» από την Morgan Stanley για πρώτη φορά στην ιστορία της. Η μετοχή της Inditex "βούλιαξε" 5,6%.

Στο μεταξύ οι επενδυτές έχουν στραμμένη την προσοχή τους στις εμπορικές διαπραγματεύσεις μεταξύ ΗΠΑ, Μεξικού και Καναδά.

ΗΠΑ και Μεξικό έχουν ήδη συμφωνήσει στην αναθεώρηση του NAFTA ενώ ο Καναδάς έχει στείλει αντιπρόσωπο στην Ουάσινγκτον για να διαπραγματευτεί νέους όρους.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Ντόναλντ Τραμπ έχει προειδοποιήσει ότι θα επιβάλλει κυρώσεις στην Οττάβα, εάν δεν συμφωνήσει με τους αναθεωρημένους όρους.

Επιστρέφοντας στην Ευρώπη, καθοδικά κινείται η διάθεση των Γερμανών καταναλωτών, για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, καθώς μπαίνουμε στον Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με την έρευνα του GfK, η κατανάλωση των Νοικοκυριών ήταν ο βασικός παράγοντας ανάπτυξης το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς, σε συνδυασμό με την υψηλότερη Δημόσια κατανάλωση και τις επενδύσεις στον τομέα των Κατασκευών, παρέχοντας ένα "μαξιλάρι" κατά της εμπορικής αβεβαιότητας.

Ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος, βασισμένος σε περίπου 2.000 Γερμανούς, υποχώρησε στις 10,5 μονάδες, κατά την είσοδο στο Φθινόπωρο, από 10,6 τον προηγούμενο μήνα. Οι αναλυτές, που είχαν ερωτηθεί από το Reuters, προέβλεπαν ότι θα παραμείνει αμετάβλητος.

Στα χρηματιστήρια, ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε 0,29% στις 386 μονάδες.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 σημείωσε πτώση 0,71% στις 7.563 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX κινήθηκε υψηλότερα 0,27% στις 12.561 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 έκλεισε με κέρδη 0,3% στις 5.501 μονάδες.

Αντίστοιχα, στα χρηματιστήρια του ευρωπαϊκού νότου, ο δείκτης IBEX της Μαδρίτης κατέγραψε πτώση 0,39% στις 9.569 μονάδες και ο δείκτης MIB του Μιλάνου σημείωσε κέρδη 0,68% στις 20.760 μονάδες.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου ενισχύεται 1,2% στα 69,32 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού σημειώνει πτώση 0,4% στα 1.210 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ κινείται οριακά υψηλότερα έναντι του δολαρίου στο 1,1700 από 1,1695 την προηγούμενη μέρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα