Κέρδη καταγράφει η Wall Street με τα «βλέμματα» σε ΗΠΑ και Κίνα

Κέρδη καταγράφουν οι δείκτες της Wall Street λαμβάνοντας ώθηση κυρίως από τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τις εμπορικές διαφορές ΗΠΑ – Κίνας.

Οι προσδοκίες για την επίλυση της εμπορικής διένεξης των δύο χωρών αναζωπυρώθηκαν μετά την ανακοίνωση της Κίνας πως στα τέλη Αυγούστου θα ξεκινήσει νέος γύρος διαπραγματεύσεων.

Ειδικότερα, αντιπροσωπεία της κινεζικής κυβέρνησης με επικεφαλής τον υφυπουργό Εμπορίου της χώρας Ουάνγκ Σαουέν, θα μεταβεί στις ΗΠΑ

για συνομιλίες σχετικά με την εμπορική διένεξη των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου στα τέλη του Αυγούστου, όπως ανακοίνωσε σήμερα το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου.
Οι συνομιλίες θα γίνουν κατόπιν πρόσκλησης της κυβέρνησης των ΗΠΑ και σε αυτές θα ηγηθεί από πλευράς Ουάσινγκτον ο Αμερικανός υφυπουργός Οικονομικών αρμόδιος για τις Διεθνείς Υποθέσεις Ντέιβιντ Μαλπάς, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ώθηση στους δείκτες της Wall Street και συγκεκριμένα στον Dow Jones δίνει και η μετοχή της Walmart η οποία στις προσυνεδριακές συναλλαγές σημείωσε άλμα 10% μετά την μεγαλύτερη αύξηση πωλήσεων της δεκαετίας. ότι οι συγκρίσιμες πωλήσεις β' τριμήνου του ανήλθαν σε υψηλό 10ετίας.

Σύμφωνα με την εταιρεία τα συνολικά έσοδα του ομίλου ανήλθαν σε 128 δις. δολάρια το β' τρίμηνο από 123,4 δις. δολάρια που ήταν το περυσινό β΄ τρίμηνο ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που τα τοποθετούσαν στα 126 δις. δολάρια. Παράλληλα, οι συγκρίσιμες πωλήσεις της Walmart κατέγραψαν άνοδο της τάξης του 4,5% την ίδια περίοδο, με την εταιρεία να σημειώνει ότι πρόκειται για την μεγαλύτερη αύξηση της δεκαετίας.

Ειδικότερα στο ταμπλό ο βιομηχανικός Dow Jones ενισχύεται κατά 1,28% , ο S&P σημειώνει κέρδη της τάξης του 0,68% και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημειώνει επίσης άνοδο 0,57%.

Στα μακροοικονομικά στοιχεία της ημέρας, απροσδόκητα μεγάλη πτώση εμφάνισε τον Αύγουστο η δραστηριότητα του μεταποιητικού τομέα στις πολιτείες του κεντρικού Ατλαντικού, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας που διεξάγει η Philadelphia Fed.

Ειδικότερα, ο μεταποιητικός δείκτης της Philadelphia Fed υποχώρησε στις 11,9 μονάδες την εξεταζόμενη περίοδο από 25,7 μονάδες που ήταν τον Ιούλιο.

Οι αναλυτές τοποθετούσαν τον δείκτη στις 22 μονάδες τον Αύγουστο.

Κατά 2.000 υποχώρησε ο αριθμός των αιτήσεων παροχής επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ την προηγούμενη εβδομάδα, παραμένοντας κοντά σε ιστορικά χαμηλά.Τα επιδόματα ανεργίας μειώθηκαν κατά 2.000 στον εποχικά προσαρμοσμένο αριθμό των 212.000 στη διάρκεια της εβδομάδας μέχρι τις 11 Αυγούστου, ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ. Οι οικονομολόγοι ανέμεναν 215.000 νέες αιτήσεις για παροχή επιδομάτων ανεργίας.

Αύξηση 0,9% σημείωσαν οι ενάρξεις κατοικιών στις ΗΠΑ τον Ιούλιο και διαμορφώθηκαν σε 1,17 εκατ., από τον αναθεωρημένο αριθμό των 1,16 εκατ. τον Ιούνιο. Οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση του MarketWatch ανέμεναν οι ενάρξεις να διαμορφωθούν στον αριθμό των 1,27 εκατ.

Keywords
Τυχαία Θέματα