Κέρδη καλύτερα των εκτιμήσεων για JPMorgan, Citi, Wells Fargo

Θετικό ήταν το β' τρίμηνο του 2017 για τις κορυφαίες αμερικανικές τράπεζες, τα αποτελέσματα των οποίων ανέμενε με μεγάλο ενδιαφέρον τόσο η Wall Street, όσο και οι υπόλοιπες αγορές, με τις JPMorgan, Citigroup και Wells Fargo να ξεπερνούν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Αναλυτικότερα

JP Morgan: Άνω των προβλέψεων τα κέρδη β΄τριμήνου

Η JPMorgan Chase

ανακοίνωσε κέρδη β' τριμήνου που υπερέβησαν τις προβλέψεις της Wall Street, καθλως τα ισχυρά αποτελέσματα για τον δανεισμό αντιστάθμισαν τη μείωση των εμπορικών συναλλαγών.

Τα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν σε 1,82 δολ, έναντι εκτίμησης για 1,58 δολ., ενώ τα έσοδα διαμορφώθηκαν σε 26,41 δισ. δολ. έναντι εκτίμησης για 24,06 δισ.

Κατά το β' τρίμηνο του 2016, τα EPS ήταν στο 1,55 δολ. και τα έσοδα στα 25,2 δισ. δολ.

Πάντως, τα έσοδα τιυ συνόλου των αγορών μειώθηκαν κατά 14% σε ετήσια βάση, ενώ οι συναλλαγές σταθερού εισοδήματος υποχώρησαν κατά 19% λόγω των μειωμένων ροών που οφείλονται στη διατήρηση της χαμηλής μεταβλητότητας και των αυστηρότερων πιστωτικών περιθωρίων, έναντι ενός ισχυρού προηγούμενου έτους.

Citigroup: Κέρδη καλύτερα των εκτιμήσεων στο β' τρίμηνο

Οικονομικά μεγέθη τα οποία κατόρθωσαν να ξεπεράσουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών ανακοίνωσε η Citigroup για το β' τρίμηνο του έτους, χάρη στην πολύ καλή πορεία των εσόδων από trading.

Τα έσοδα του ομίλου από τις αγορές υποχώρησαν 7%, δηλαδή αρκούντως χαμηλότερα από την εκτίμηση που είχε εκφράσει ο John Gerspach οικονομικός διευθυντής της αμερικανικής τράπεζας, ο οποίος είχε τοποθετήσει την πτώση στο 12%.

Τα καθαρά έσοδα υποχώρησαν 3,2% στα 3,87 δισ. δολάρια, με τα κέρδη ανά μετοχή να φθάνουν στο 1,28 δολ., ενώ οι αναλυτές είχαν εκτιμήσει ότι θα διαμορφώνονταν στο 1,21 δολ. Ο συνολικός όγκος εργασιών ενισχύθηκε 2% στα 17,90 δισ. δολάρια, έναντι εκτιμήσεων για 17,37 δισ., ενώ τα έσοδα από τη δραστηριότητα στις αγορές σταθερού εισοδήματος υποχώρησαν 6%.

Wells Fargo: Αύξηση 4,5% στα κέρδη β' τριμήνου

Θετική πορεία ακολούθησαν τα κέρδη της Well Fargo, της τρίτης μεγαλύτερης αμερικανικής τράπεζας από πλευράς ενεργητικού, τα οποία ενισχύθηκαν 4,5%.

Τα κέρδη έφθασαν στα 5,40 δισ. δολάρια ή 1,07 δολ. ανά μετοχή, ενώ οι αναλυτές είχαν εκτιμήσει ότι θα διαμορφώνονταν στα 1,01 δολ.

Τα έσοδα από τόκους κινήθηκαν 6,4% υψηλότερα στα 12,48 δισ. δολάρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα