Κέρδη και σήμερα στην Ασία – Βελτιωμένο το επενδυτικό κλίμα

Ανοδικά έκλεισαν οι ασιατικές αγορές εν μέσω θετικού κλίματος μεταξύ των επενδυτών που ενισχύθηκε και από τα κέρδη στα αμερικανικά χρηματιστήρια.

Με άνοδο έκλεισε σήμερα το χρηματιστήριο του Τόκιο για πέμπτη συνεχόμενη συνεδρίαση. Ο δείκτης Nikkei ενισχύθηκε κατά 32,98 μονάδες ή 0,15%) και έκλεισε στις 22.191,18 μονάδες. Ο διευρυμένος δείκτης Topix σημείωσε άνοδο 0,51 της μονάδας ή κατά 0,03% για να κλείσει στις 1.750,18 μονάδες.

Στη Νότια Κορέα, ο δείκτης Kospi ενισχύθηκε κατά 0,27% χάρη στα κέρδη

που κατέγραψαν οι παραγωγοί χάλυβα και άλλα μεγάλα ονόματα του βιομηχανικού κλάδου.

Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng με άνοδο 1,07%, κυρίως χάρη στον τομέα ενέργειας που έκανε άλμα 3,67% γεγονός που οφείλεται στην αύξηση των τιμών πετρελαίου. Οι μετοχές πρώτων υλών ενισχύθηκαν κατά 3,91%.

Στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai composite ενισχύθηκε κατά 0,74% ενώ και ο Shenzhen composite κατέγραψε άνοδο 0,94%.

Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 με άνοδο 0,33%. Οι μετοχές πρώτων υλών κατέγραψαν κέρδη λόγω των ανησυχιών για την επιβολή νέων κυρώσεων στη Ρωσία. Η Rio Tinto ενδεικτικά έκανε άλμα 2,75%.

Στις ΗΠΑ, τα ισχυρά κέρδη των εταιρειών έδωσαν ώθηση στους χρηματιστηριακούς δείκτες. S&P 500 και Nasdaq έκλεισαν με κέρδη, αν και ο Dow Jones υποχώρησε, καθώς δέχθηκε πιέσεις από τη μετοχή της IBM.

Σε κάθε περίπτωση, όπως αναφέρει το Reuters, περίπου το 79% των εταιρειών που διαπραγματεύονται στον S&P 500 ανακοίνωσαν αποτελέσματα που ξεπέρασαν τις προβλέψεις.

Παράλληλα οι επενδυτές έλαβαν υπόψη τους και τη συνάντηση που είχαν ο Αμερικανό πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό, Σίνζο Άμπε, κατά την οποία οι δυο ηγέτες δεσμεύτηκαν να ξεκινήσουν εμπορικές συνομιλίες.

Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν περαιτέρω καθώς σημείωσαν άνοδο σχεδόν 3% φθάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από τα τέλη του 2014, λόγω των στοιχείων που έδειξαν πτώση στα αποθέματα αμερικανικού αργού. Το αργό WTI σημείωσε άνοδο 0,58% στα 68,87 δολ/βαρέλι ενώ το μπρεντ ενισχλυθηκε κατά 0,64% στα 73,95 δολάρια ανά βαρέλι.

Σταθερός ο δείκτης δολαρίου έναντι ενός καλαθιού νομισμάτων στο 89,644, ενώ έναντι του γεν ενισχύθηκε στα 107,39 νωρίτερα στο Χονγκ Κονγκ.

Σε ό,τι αφορά τις επιδόσεις μεμονωμένων μετοχών, η BHP σημείωσε άνοδο 2,66% μετά την ανακοίνωση για αύξηση 8% στην παραγωγή σιδηρομεταλλεύματος κατά το γ' τρίμηνο, αν και μείωσε ελαφρώς τους στόχους της παραγωγής για τη χρήση του 2018.

Η μετοχή της Korean Air Line σημείωσε βουτιά 3,34% μετά την είδηση που μετέδωσε το Reuters ότι η αστυνομία έκανε έφοδο στα γραφεία της εταιρείας στο πλαίσιο έρευνας για την κόρη του προέδρου της εταιρείας.

Η ΖΤΕ έκανε γνωστό ότι αναβάλει την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων α' τριμήνου που κανονικά θα γινόταν σήμερα, εν αναμονή της επανεξέτασης των συνεπειών που θα έχει η επιβολή απαγόρευσης της πώλησης εξπολισμού και λογισμικού της ZTE από αμερικανικές επιχειρήσεις για επτά χρόνια. Υπενθυμίζεται ότι οι ΗΠΑ κατηγορούν μεταξύ άλλων κινεζικών εταιρειών τη ZTE ότι παραβίασε τη συμφωνία, στην οποία είχαν καταλήξει μετά την παράνομη πώληση αμερικανικών προϊόντων στο Ιράν.

Keywords
Τυχαία Θέματα