Κέρδη για πετρέλαιο λόγω των αμερικανικών πιέσεων σε Ιράν

Με την ιρανική παραγωγή υπό την πίεση των Αμερικανών και τις εκτιμήσεις για το πετρέλαιο να δείχνουν σε αρνητική πορεία του ισοζυγίου προσφοράς-ζήτησης, αργό και Brent έκλεισαν με κέρδη στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας.

Ταυτόχρονα τις τιμές πίεσαν ανοδικά και τα προβλήματα σε μεγάλο αγωγό του Καναδά αλλά και στη Λιβύη και παρά την επικείμενη αύξηση παραγωγής από τον ΟΠΕΚ

αλλά και τη Ρωσία.

Το Brent διαμορφώθηκε στο επίπεδο των 78,21 δολαρίων με κέρδη 1,4%, ενώ το αργό ενισχύθηκε κατά 0,34% στα 74,05 δολάρια.

«Οι περισσότερες πολυεθνικές εταιρείες έχουν πάρει σοβαρά το εμπάργκο των ΗΠΑ και προετοιμάζονται να αποχωρήσουν από τον πετρελαϊκό κλάδο του Ιράν.

Αυτό καθιστά βέβαιη μία σημαντική μείωση των προμηθειών στις διεθνείς αγορές», εκτίμησε, μιλώντας στο CNBC, o John Kilduff, στέλεχος του hedge fund Again Capital, το οποίο επενδύει στις ενεργειακές αγορές.

Πέραν, φυσικά, του Ιράν προβληματική εξακολουθεί να είναι η παραγωγή τόσο στη Βενεζουέλα όσο και στη Λιβύη, με τη δεύτερη να έχει υποχωρήσει σε χαμηλό πέντε μηνών και να φθάνει στα 527.000 βαρέλια ημερησίως από 1,28 εκατ. βαρέλια που ήταν τον Φεβρουάριο του 2018.

Keywords
Τυχαία Θέματα