Κέρδη για Ασία και πετρέλαιο - Κλειστές πολλές αγορές

Ανοδικά κινήθηκαν σήμερα οι ασιατικές αγορές, μετά την ανάκαμψη του πετρελαίου από τα χαμηλά 10 μηνών της περασμένης εβδομάδας. Πολλές αγορές ωστόσο έμειναν κλειστέ λόγω του Ραμαζανιού.

Στα ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei έκλεισε με άνοδο 0,10%. Στη Νότια Κορέα ο δείκτης σημείωσε άνοδο 0,51%.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 σημείωσε κέρδη 0,08%, ενώ στην Κίνα, ο Shanghai Composite σημείωσε άνοδο 0,84% και ο Shenzhen Composite

σχεδόν 0,8%. Στο Χονγκ Κονγκ, ο δείκτης με άνοδο 0,55%.

Κλειστές παρέμειναν οι αγορές σε Ινδονησία, Σιγκαπούρη, Μαλαισία, Ινδία και Φιλιππίνες για το τέλος του Ραμαζανιού.

Στο μεταξύ, η ιαπωνική εταιρεία κατασκευής αερόσακων, Takata, έκανε σήμερα αίτηση χρεοκοπίας, τόσο σε ΗΠΑ, όσο και σε Ιαπωνία, και η μετοχή της σταμάτησε να διαπραγματεύεται στο χρηματιστήριο του Τόκο, ενώ θα διαγραφεί στις 27 Ιουλίου.

Οι ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες φάνηκαν πάντως ανθεκτικές στην είδηση, που , άλλωστε, αναμενόταν, και οι περισσότερες μετοχές σημείωσαν μικρή ανάκαμψη. Σύμφωνα με το Reuters, η Toyota δεν θα μπορέσει να ανακτήσει τα κόστη από την ανάκληση εξαιτίας των ελαττωματικών αερόσακων της Takata, ύψους 570 δισ. γεν ή 5,12 δισ. δολ. ωστόσο, αυτό θα επηρεάσει σε μικρό βαθμό τα κέρδη. Η μετοχή της Toyota σημείωσε νωρίτερα άνοδο 0,15%.

Στην αγορά ενέργειας, άνοδο σημείωσαν οι τιμές του πετρελαίου, αν και το αμερικανικό αργό συνέχισε να διαπραγματεύεται κάτω από τα 45 δολ. Το μπρεντ σημείωσε άνοδο 1,12% στα 46,05 δολ/βαρέλι ενώ το αργό τύπου WTI σημείωσε κέρδη 1,05% στα 43,46 δολ/βαρέλι.

Keywords
Τυχαία Θέματα