Κάθε ρεκόρ έσπασε η δημοπρασία των ΝΟΜΕ

Κάθε προηγούμενο ρεκόρ έσπασε η χθεσινή δημοπρασία των ΝΟΜΕ φτάνοντας στα 48,84 ευρώ ανά Μεγαβατώρα με τιμή εκκίνησης τα 36,34 ευρώ!

Η εξέλιξη ήταν αναμενόμενη για τους συμμετέχοντες, αφού έχει διαπιστωθεί ότι ο παράγοντας που διαμορφώνει τις τιμές δεν είναι ο ανταγωνισμός στην εσωτερική αγορά αλλά η τάση των τιμών ρεύματος στην ευρωπαϊκή αγορά και κυρίως στη γειτονική Βουλγαρία και την Ιταλία, με τις οποίες η χώρα διαθέτει διασυνδέσεις. Και τούτο καθώς traders σπεύδουν να εξάγουν τις ποσότητες σε σαφώς υψηλότερη τιμή σε σχέση με αυτή που τις αγόρασαν από τη ΔΕΗ

μέσω των δημοπρασιών.

Στη χθεσινή δημοπρασία συμμετείχαν 14 εταιρίες προμήθειας, βιομηχανίες και traders. Από αυτούς οι 12 πήραν τις ποσότητες που ζήτησαν με τους οκτώ να κλείνουν τα προϊόντα με τιμές στα 48,84 ευρώ. Οι τέσσερις έδωσαν τιμή στα 48,73 ευρώ ανά Μεγαβατώρα.

Από κει και πέρα η αγορά αναμένει τις κινήσεις των traders, δηλαδή αν θα διαθέσουν ποσότητες για εξαγωγές και φυσικά την παρέμβαση της ΡΑΕ, η οποία, όπως είχε αποκαλύψει το newmoney.gr, διεξάγει ήδη έρευνα για πιθανή κατάχρηση των ΝΟΜΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα