Καταργούν την απαλλαγή καταβολής ΦΠΑ για τα επαγγελματικά σκάφη των 12 μέτρων

Του Μηνά Τσαμόπουλου

Ρύθμιση η οποία καταργεί την απαλλαγή από την καταβολή ΦΠΑ για τα επαγγελματικά σκάφη των 12 μέτρων έχει φέρει στη Βουλή και πιο συγκεκριμένα στην Επιτροπή προς διαβούλευση η κυβέρνηση. Ρύθμιση η οποία δημιουργεί νέα προβλήματα στον κλάδο του θαλάσσιου τουρισμού.

Αυτό επεσήμανε μιλώντας στη Βουλή

ο Γιάννης Πλακιωτάκης βουλευτής Λασιθίου της ΝΔ και πρώην πρόεδρος του κόμματος.

«Η Κυβέρνηση, συνεχίζοντας την αδιάλλακτη πολιτική με την οποία χειρίζεται τα θέματα της Ναυτιλίας, εισήγαγε Νόμο για τα σκάφη αναψυχής με τον οποίο αυξάνει το φόρο για τα επαγγελματικά σκάφη και με ρύθμιση καταργεί την απαλλαγή από την καταβολή ΦΠΑ για τα επαγγελματικά σκάφη των 12 μέτρων» επεσήμανε.

«Θέλουμε να δημιουργηθεί θεσμικό πλαίσιο ώστε και τα σκάφη με μη κοινοτική σημαία να ταξιδεύον νόμιμα στην πατρίδα μας» επεσήμανε στο «newmoney.gr» και προσέθεσε:

«Σε άλλα κράτη ανταγωνιστικά προς την Ελλάδα όσο αναφορά τον θαλάσσιο τουρισμό υπάρχει θεσμικ΄κο πλαίσιο όπου μία πλοιοκτήτρια εταιρεία μπορεί να καταβάλει τον ΦΠΑ μέσω φορολογικού αντιπροσώπου χωρίς να απαιτείται το άνοιγμα υποκαταστήματος. Αυτό θα πρέπει να εφαρμοσθεί και στην Ελλάδα».

Keywords
Τυχαία Θέματα