Καμμένος: Επιλέξαμε και δεν αλλάξαμε το σχέδιο πτήσης του πρωθυπουργού για το Ιράν



Δημόσια ομολογία Μαξίμου για τον διασυρμό: Οι Τούρκοι δεν μας έδωσαν άδεια για ανεφοδιασμό στη Ρόδο!
«Θέσαμε όρους για την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο» δήλωσε ο υπουργός Άμυνας και πρόσθεσε ότι Έλληνας αξιωματικός θα έχει δικαίωμα βέτο στις περιπολίες του Οργανισμού

Δεν χρειάστηκε καν να ανεφοδιαστεί το κυβερνητικό αεροσκάφος ισχυρίζεται τώρα ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, παρά την παραδοχή από το Μέγρο Μαξίμου για την

αλλαγή του σχεδίου πτήσης κατά την μετάβασή του πρωθυπουργού στο Ιράν.

Ερωτηθείς για το αν ο Αλέξης Τσίπρας άλλαξε το σχεδιασμό της πτήσης του προς τη Τεχεράνη για να μην χρειαστεί να ανεφοδιαστεί στη Ρόδο, ο κ. Καμμένος είπε ότι «είναι λάθος αυτό. Δεν χρειάστηκε να ανεφοδιαστεί το αεροσκάφος» και συνέχισε: «θέλω να ξεκαθαρίσω ότι για να περάσει από Ρόδο στην Ιορδανία θα πρέπει να περάσει μέσα τον τουρκικό εναέριο χώρο. Και εμείς έχουμε αρνηθεί να περάσουν. Ο πρωθυπουργός είπε εγώ στο Μπορντούμ δεν πάω και έτσι είπε να πάω μέσω της Αιγύπτου γιατί τόσο θα χρειαζόταν τα καύσιμα».

Υπογράμμισε δε ότι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα και η κυβέρνηση δεν έθεσε τέτοιο θέμα Προειδοποίησε, επίσης, ότι όποιο τουρκικό αεροσκάφος παραβιάζει το ελληνικό FIR θα αναχαιτίζεται.

Σχετικά με τη συμμετοχή του ΝΑΤΟ στις περιπολίες, διευκρίνισε ότι ενεπλάκη επειδή δεν μπορεί η Ελλάδα να ανταπεξέλθει τις ροές, ωστόσο η ελληνική πλευρά έθεσε συγκεριμένους όρους, όπως ότι η Τουρκία να κάνει περιπολίες επί δικού της εδάφους. «Θέσαμε όρους για την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο», ξεκαθάρισε και πρόσθεσε ότι Έλληνας αξιωματικός θα έχει δικαίωμα βέτο στις περιπολίες του Οργανισμού.

Παράλληλα, τόνισε ότι δεν θα γίνονται τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο με Νατοϊκή ομπρέλα και πως η εν λόγω επιχείρηση δεν επηράζει τις παρούσες ελληνοτουρκικές θέσεις.

πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα