Καμία απόδειξη ότι ο Μάναφορτ συνωμότησε με την Ρωσία, δηλώνει ο δικηγόρος του

Ο δικηγόρος του πρώην διευθυντή της προεκλογικής εκστρατείας του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, Πολ Μάναφορτ δήλωσε σήμερα ότι δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι ο πελάτης του συνωμότησε με την ρωσική κυβέρνηση ενώ εργαζόταν για την εκστρατεία και στην πραγματικότητα η δουλειά του εκ μέρους της Ουκρανίας είχε λήξει δύο χρόνια νωρίτερα από τις προεδρικές εκλογές του 2016.

Ο Μάναφορτ και συνεργάτης του Ρίτσαρντ Γκέιτς δήλωσαν αθώοι ενώπιον ομοσπονδιακού δικαστηρίου στις 12 κατηγορίες

που τους απαγγέλθηκαν σήμερα στο πλαίσιο της έρευνας για τη φερόμενη ρωσική ανάμιξη στις αμερικανικές εκλογές του Νοεμβρίου 2016, την οποία διεξάγει ο ειδικός εισαγγελέας Ρόμπερτ Μιούλερ.
Ανάμεσα στις κατηγορίες είναι η συνωμοσία εναντίον των ΗΠΑ, η συνωμοσία για ξέπλυμα χρημάτων. Επίσης κατηγορούνται ότι δραστηριοποιούνταν ως λομπίστες και σύμβουλοι του φιλορώσου πρώην προέδρου της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς χωρίς να το έχουν δηλώσει στις αρμόδιες αρχές.

«Πιστεύω ότι όλοι είδατε σήμερα ότι ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε δίκιο. Δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι ο κος Μάναφορτ ή η εκστρατεία του Τραμπ συνωμότησε με την ρωσική κυβέρνηση», τόνισε στους δημοσιογράφους ο Κέβιν Ντάουνιγκ. «Ο κος Μάναφορτ εκπροσώπησε εκστρατείες υπέρ της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τους Ουκρανούς και...επιδίωκε να προάγει την δημοκρατία και να βοηθήσει την Ουκρανία να έρθει πιο κοντά στις ΗΠΑ και την ΕΕ», δήλωσε ο Ντάουνιγκ.

Αυτές οι δραστηριότητες έληξαν το 2014, περισσότερα από δύο χρόνια πριν ο κος Μάναφορτ εργάστηκε στην εκστρατεία του Τραμπ», συμπλήρωσε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα