Απροσδόκητη αύξηση κερδοφορίας για την Deutsche Bank το γ' τρίμηνο

Καλύτερα των αναμενόμενων ήταν τα αποτελέσματα γ' τριμήνου της Deutsche Bank, η οποία επέστρεψε στην κερδοφορία, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η γερμανική τράπεζα.

Τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερη γερμανικής τράπεζας ανήλθαν σε 278 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών 6 δισ. ευρώ την ίδια περίοδο πέρυσι.

Τα έσοδα ανήλθαν

σε 7,5 δισ. ευρώ, επίσης καλύτερα από το αναμενόμενο. Παράλληλα, η τράπεζα αύξησε τις προβλέψεις για τις δικαστικές διαμάχες.

Τα θετικά αποτελέσματα αποτελούν «ανακούφιση» για την DB η οποία τον τελευταίο καιρό έχει βρεθεί στο στόχαστρο των αγορών λόγω των υψηλών προστίμων που καλείται να πληρώσει στις αμερικανικές Αρχές, «απαλύνοντας» έτσι τις ανησυχίες για την κεφαλαιακή της κατάσταση.

«Τα αποτελέσματα τριμήνου δείχνουν πολύ καλά τα δυνατά στοιχεία των δραστηριοτήτων μας και την εξαιρετική δουλειά των ανθρώπων μας. Έχουμε κάνει μεγάλη πρόοδο όσον αφορά την αναδιάρθρωση της τράπεζας» δήλωσε ο CEO της, John Cryan.

«Ωστόσο, τις τελευταίες εβδομάδες, αυτές οι θετικές εξελίξεις επισκιάστηκαν από τη δικαστική διαμάχη με τις αμερικανικές Αρχές. Η τράπεζα κινείται δραστικά για να λύσει την διαμάχη του θέματος το συντομότερο δυνατό» πρόσθεσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα