Κάλεσμα από Άμστερνταμ σε επιχειρήσεις που μετακομίζουν λόγω Brexit

Την προσέλκυση δεκάδων επιχειρήσεων, καθώς και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων επιδιώκει το Αμστερνταμ, την ώρα που αναζητούν να μετεγκατασταθούν λόγω Brexit, παρά το γεγονός ότι το ταβάνι που θέτει η ολλανδική νομοθεσία στα μπόνους των τραπεζικών στελεχών (στο 20% του μισθού τους) κρατά μακριά τις χρηματοοικονομικές εταιρείες.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, σε εξέλιξη είναι σοβαρές συζητήσεις με 60 εταιρείες, μεταξύ

αυτών τηλεοπτικά δίκτυα, εταιρείες παροχής υπηρεσιών κλπ

Όπως αναφέρει η αντιδήμαρχος του Αμστερνταμ , Kajsa Ollongren, υπεύθυνος για οικονομικά θέματα, «οι εταιρείες που θέλουν να επεκταθούν εκτός Λονδίνου σε άλλα κράτη – μέλη δεν θέλουν να βρεθούν στο τέλος της γραμμής αναμονής».

Οι περισσότεροι επιχειρηματικοί κολοσσοί, όπως η Morgan Stanley και η Citigroup επιλέγουν ως επί το πλείστον τη Φρανκφούρτη και έτσι το Άμστερνταμ βρίσκεται απέναντι στη γερμανική πόλη που είναι πολύ δημοφιλής επιχειρηματικός προορισμός αλλά κι απέναντι στο Παρίσι και το Δουβλίνο που παρέχουν ισχυρά κίνητρα στις εταιρείες.

Όπως λέει η Ollongren, στα «συν» του Αμστερνταμ είναι το γεγονός ότι μπορεί κανείς να πάει παντού με το ποδήλατό του, χωρίς να αναγκάζεται να κλειστεί στον αποπνικτικό υπόγειο σιδηρόδρομο. Παράλληλα, η χώρα έχει μεγάλη δεξαμενή ταλέντων, αλλά και τις σωστές υποδομές για να πάει καλά μια επιχείρηση.

«Σε πια άλλη ευρωπαϊκή πόλη μπορείς να βρεθείς από το αεροδρόμιο στο γραφείο σου με τρένο μέσα σε μόλις επτά λεπτά;», αναφέρει.

Πιστεύει ωστόσο ότι η επικέντρωση στην προσέλκυση τραπεζών είναι λάθος γιατί «το Σίτι του Λονδίνου είναι το Σίτι του Λονδίνου», εννοώντας πως θα παραμείνει χρηματοοικονομικό κέντρο με πολλές τράπεζες να επιμένουν να παραμένουν εκεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα