Κακοκαιρία «Αθηνά»: Η πορεία της Live – Νέα επιδείνωση του καιρού

Βροχές και καταιγίδες σημειώνονται σήμερα Κυριακή 10 Οκτωβρίου σε πολλές περιοχές της χώρας καθώς εξελίσσεται η κακοκαιρία «Αθηνά», ενώ το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr, προβλέπει νέα επιδείνωση του καιρού τις επόμενες ώρες.

Σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού, βροχές και καταιγίδες αναμένεται να εκδηλωθούν και πάλι κυρίως στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά.

Τα φαινόμενα, από τις

μεσημεριανές ώρες και έπειτα, αναμένεται να είναι τοπικά ισχυρά και σε ορισμένες περιπτώσεις να συνοδεύονται από αυξημένη κεραυνική δραστηριότητα, ενισχυμένους ανέμους και ισχυρές χαλαζοπτώσεις. Μάλιστα, τοπικά το χαλάζι ενδέχεται να έχει σχετικά μεγάλο μέγεθος.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 4 έως 16 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 7 έως 20, στην Ήπειρο από 8 έως 21 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 8 έως 19, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 11 έως 24 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 16 έως 22 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 14 έως 26 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 27 και 29 βαθμούς Κελσίου αντίστοιχα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο ανατολικοί βορειοανατολικοί με εντάσεις έως 7 μποφόρ και στο Νότιο Αιγαίο από ανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα επικρατήσουν νότιοι νοτιοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις 4-5 μποφόρ και ενδεχομένως πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.

Δείτε live την πορεία που ακολουθεί η κακοκαιρία «Αθηνά», καθώς πλησιάζει στην Αττική.

Καταιγίδες αναμένονται σε Αττική και Εύβοια 

Πρόσκαιρες καταιγίδες θα εκδηλωθούν μετά το μεσημέρι στο νομό Αττικής και στην πόλη της Αθήνας, ενώ στις περιοχές που θα δεχθούν σημαντικές ποσότητες βροχής συμπεριλαμβάνεται και η Βόρεια Εύβοια.

Διαβάστε ακόμα: 

Ενεργειακή κρίση: Όλες οι επιδοτήσεις για τη στήριξη των νοικοκυριών

Ζητείται οδηγός νταλίκας: Η απόγνωση της Βρετανίας θα μπορούσε να μεταδοθεί και στην Ευρώπη

Συνταξιοδότηση: Έρχονται αλλαγές στα όρια ηλικίας από το 2022 – Όσα πρέπει να ξέρετε

Keywords
Τυχαία Θέματα