Και το ΔΝΤ μειώνει τις προβλέψεις του για την ανάπτυξη της Ευρωζώνης

Οι προοπτικές ανάπτυξης της Ευρώπης κινδυνεύουν από ένα πιο ταραχώδες εξωτερικό περιβάλλον, με τις εμπορικές εντάσεις και τις αυστηρότερες οικονομικές συνθήκες στο προσκήνιο των παγκόσμιων ανοιγμάτων, σύμφωνα με τις τελευταίες περιφερειακές προβλέψεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ).

Το ΔΝΤ υποβάθμισε τις προβλέψεις ανάπτυξης για την Ευρώπη για τα έτη 2018 και 2019 και δήλωσε την Πέμπτη ότι «το εξωτερικό περιβάλλον έχει γίνει λιγότερο ευνοϊκό και αναμένεται να χειροτερέψει το 2019 λόγω της επιβράδυνσης της παγκόσμιας ζήτησης, των εμπορικών εντάσεων και των υψηλότερων τιμών ενέργειας».

"Οι αυστηρότερες οικονομικές συνθήκες στις ευάλωτες αναδυόμενες αγορές και οι οικονομικοί κύκλοι επιβαρύνουν περαιτέρω την οικονομική δραστηριότητα", ανέφερε το ΔΝΤ.

Ως εκ τούτου, η ανάπτυξη αναμένεται να μετριαστεί από 2,8% το 2017 σε 2,3% το 2018 και 1,9% το 2019, σημειώνει το ΔΝΤ.

Η ανάπτυξη αναμένεται να παραμείνει υψηλότερη από τη βάση στις περισσότερες χώρες της ευρωζώνης, λόγω της εγχώριας ζήτησης, η οποία υποστηρίχθηκε από την ενίσχυση της απασχόλησης και των μισθών.

Η τελευταία πρόβλεψη είναι μια πιο υποβάθμισμένη από την τελευταία περιφερειακή πρόβλεψη του ΔΝΤ για την Ευρώπη τον Μάιο, όπου προέβλεπε ότι η ανάπτυξη θα παραμείνει ισχυρή, φθάνοντας το 2,6% το 2018 και 2,2% το 2019.

Keywords
Τυχαία Θέματα