Και όμως το μερίδιο της ΔΕΗ αυξάνεται

Η αναποτελεσματικότητα των ΝΟΜΕ για την αναδιανομή της πίτας στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας με τη μείωση του μεριδίου που κατέχει η ΔΕΗ, επιβεβαιώνεται και απ' τα τελευταία στοιχεία που δημοσίευσε ο ΛΑΓΗΕ για το Δεκέμβριο του 2017.

Σύμφωνα με αυτά η ΔΕΗ αύξησε το ποσοστό της πάνω από μία ποσοστιαία μονάδα, σε συνχεια μάλιστα αντίστοιχης αύξησης το

Νοέμβριο και το μερίδιος της διαμορφώθηκε στο τέλος του 2017 στο 85,4%, έναντι 84,21% το Νοέμβριο και 83,21% τον Οκτώβριο. Το ποσοστό υπολείπεται κατά 10,16% από το μνημονιακό στόχο μείωσης του μεριδίου της ΔΕΗ στο 75,25% το Δεκέμβριο του 2017, εξέλιξη που υποχρεώνει τη ΔΕΗ να διαθέσει το 2018 αυξημένες ποσότητες στις δημοπρασίες κατά 594 MWh/h.

Σύμφωνα με τα στοιχεία Δεκεμβρίου το σύνολο των ιδιωτών εμφανίζεται χαμένο εκτός των ΕΛΤΑ, της ΚΕΝ και της Watt and Volt.

Η πορεία του ανταγωνισμού στη λιανική αγορά προβληματίζει την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΝ, καθώς το μνημόνιο προβλέπει αξιολόγηση των ΝΟΜΕ το Φεβρουάριο, με βάση τους επιδιωκόμενους δεσμευτικούς στόχους. Σε μία προσπάθεια να διασφαλίσει κατά το δυνατόν τη διάθεση του προϊόντος των δημοπρασιών στην εσωτερική αγορά και να αποτρέψει εμμέσως τις εξαγωγές το υπουργείο προχώρησε σε νομοθετική ρύθμιση, βάσει της οποίας οι ενδιαφερόμενοι για να λάβουν για πρώτη φορά μέρος σε δημοπρασία θα πρέπει να καταθέσουν αξιόπιστο business plan για τη δραστηριοποίηση τους στη λιανική.

Για να δείτε το μηνιαίο δελτίο του ΛΑΓΗΕ πατήστε ΕΔΩ

Keywords
Τυχαία Θέματα