Και οι Deutsche Bank, BofA, και JP Morgan εμπλέκονται στο σκάνδαλο της Danske

Οι Αμερικανοί ανακριτές προσέγγισαν την Deutsche Bank και τη Bank of America, για να τους παρέχουν πληροφορίες σχετικά με τις συναλλαγές που πραγματοποιούσαν για ένα μικρό υποκατάστημα τράπεζας στην Εσθονία, το οποίο βρίσκεται στο επίκεντρο μιας από τις μεγαλύτερες έρευνες για ξέπλυμα χρημάτων στην ιστορία, σύμφωνα με ρεπορτάζ του

Bloomberg.

Οι ανακριτές του Τμήματος Δικαιοσύνης έχουν επίσης θέσει ερωτήσεις σχετικά με τις δουλειές της JPMorgan Chase & Co. με το υποκατάστημα, ανέφερε μια από τις πηγές.

Οι τράπεζες, οι οποίες είναι μεταξύ των μεγαλύτερων παγκοσμίως, ήταν ανταποκρίτριες τράπεζες για υποκατάστημα της Danske Bank στο Ταλίν της Εσθονίας, το οποίο βρίσκεται στο επίκεντρο πολλών διεθνών ερευνών. Η δανέζικη τράπεζα αναγνώρισε ότι το υποκατάστημα μετακινούσε περίπου το ένα τέταρτο του τρισεκατομμυρίου δολαρίων σε μετρητά στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα, με ένα μεγάλο μέρος του ποσού να προέρχεται ενδεχομένως από παράνομη δραστηριότητα στη Ρωσία. Η Danske Bank χρησιμοποίησε την παγκόσμια παρουσία των τριών τραπεζών για τη μετατροπή των ξένων μετρητών σε δολάρια ΗΠΑ για λογαριασμό των πελατών τους από το 2007 έως το 2015.

Η εξέταση του κατά πόσον οι μεγάλες τράπεζες προέβησαν στον ενδεδειγμένο έλεγχο στις συναλλαγές της Εσθονίας είναι μια πτυχή της ευρύτερης έρευνας της Danske Bank, η οποία διεξάγεται από το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ στην Ουάσιγκτον και από το γραφείο του εισαγγελέα του Μανχάταν.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και το Υπουργείο Οικονομικών διερευνούν επίσης τις συναλλαγές της Danske Bank μέσω των παγκόσμιων τραπεζών, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

Η JPMorgan σταμάτησε να παρέχει τις υπηρεσίες της στο υποκατάστημα της Danske Bank το 2013. Η Deutsche Bank και η Bank of America συνέχισαν για δύο ακόμη χρόνια, σύμφωνα με τις πηγές. Η Deutsche Bank χειρίστηκε το μεγαλύτερο μέρος αυτών των συναλλαγών κατά τη διάρκεια της εξεταζόμενης περιόδου.

"Τα προβλήματα που σχετίζονται με το εσθονικό υποκατάστημα ήταν πολύ μεγαλύτερα από ό, τι αναμενόταν όταν ξεκινήσαμε τις έρευνες", δήλωσε η Danske Bank τον Σεπτέμβριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα