Και η Σαουδική Αραβία πρόσφερε βοήθεια στο Σουδάν, που βρίσκεται σε κρίση

Η Σαουδική Αραβία έγινε η πιο πρόσφατη χώρα που προσέφερε οικονομική υποστήριξη στο Σουδάν, καθώς το αυξανόμενο κόστος διαβίωσης προκάλεσε τις αντικυβερνητικές διαμαρτυρίες και την οργή για έκτη εβδομάδα σε αυτό το κράτος της βόρειας Αφρικής.

"Ο βασιλιάς επιβεβαίωσε ότι η Σαουδική Αραβία δεν θα διστάσει να στηρίξει το Σουδάν μέχρι να ξεπεράσει την τρέχουσα κατάσταση", δήλωσε ο υπουργός Εμπορίου και Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας Majid Al-Qasabi σε δημοσιογράφους την Πέμπτη στην πρωτεύουσα του Σουδάν,

το Khartoum. Είπε ότι η χώρα του έχει παράσχει 8 δισεκατομμύρια ρεάλς (2,1 δισεκατομμύρια δολάρια) τα τελευταία τέσσερα χρόνια, "και δεν θα διστάσουμε να υποστηρίξουμε το Σουδάν ανά πάσα στιγμή".

Ο Al-Qasabi δεν ανέφερε ποια μορφή θα μπορούσε να λάβει οποιαδήποτε πιθανή βοήθεια. "Ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας τόνισε επίσης ότι η ασφάλεια και η σταθερότητα του Σουδάν αποτελούν μέρος της ασφάλειας και της σταθερότητας της Σαουδικής Αραβίας, οπότε είμαστε εδώ για να επιβεβαιώσουμε την πλήρη υποστήριξή μας στους αδελφούς μας", δήλωσε.

Η επίσκεψη του Σαουδάραβα αξιωματούχου ήρθε μια μέρα μετά από εκείνη που το Κατάρ εξέφρασε την υποστήριξή του στην κυβέρνηση του Προέδρου Omar al-Bashir και ο υπουργός πετρελαίου του Σουδάν είπε ότι η Ρωσία και η Τουρκία είχαν προσφέρει οικονομική βοήθεια. Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα επίσης παρείχαν στο Σουδάν χρηματοδότηση ύψους 300 εκατομμυρίων δολαρίων και 1,12 εκατομμύρια τόνους καυσίμων, σύμφωνα με μια σουδανική εφημερίδα και βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα