«Καυτή» μετοχή κάνει τέσσερις Ιταλούς δισεκατομμυριούχους

Η φαρμακευτική Recordati κατάφερε να δημιουργήσει μια νέα οικογένεια Ιταλών δισεκατομμυριούχων στον κλάδο του φαρμάκου.

Τον τελευταίο χρόνο σημείωσε άνοδο 53,3%, επιτρέποντας έτσι στον CEO, Andrea Recordati, στα αδέλφια του, Αlberto και Cristina, καθώς και στη νύφη τους Hillary Merkus να αποκτήσουν περιουσία 1,1 δισ. δολ. ο καθένας, σύμφωνα με τον δείκτη δισεκατομμυριούχων του Bloomberg Η οικογένεια ελέγχει το 51,3% της Recordati μέσω της εταιρείας συμμετοχών Fimei SpA, με έδρα το Μιλάνο.

Η επιχείρηση ξεκίνησε από τον παππού τους το 1926 κι έχει μπει στο επίκεντρο μιας μιας συζήτησης για εξαγορά, δίνοντας ώθηση στα κέρδη.

Οι Recordati είναι η τελευταία οικογένεια δισεκατομμυριούχων που αναδύεται μέσα από τους κόλπους μιας ιταλικής εταιρείας φαρμάκων – ο εν λόγω κλάδος είναι η βιομηχανάα με τις καλύτερες επιδόσεις στη χώρα την τελευταία εξαετία.

Αλλοι δισεκατομμυριούχοι του τομέα είναι ο Luigi Rovati, ιδρυτής της Rottapharm Madaus, o Alberto και ο Paolo Chiesi, της Chiesi Farmaceutici και ο Mauro Ajani της Cosmo Pharmaceuticals, η μετοχή της οποίας ενισχύθηκε κατά σχεδόν 300% μέσα σε δύο χρόνια.

Οι ιταλικές φαρμακευτικές έχουν αυξήσει την παραγωγή τους κατά 13% και τις εξαγωγές τους κατά 52% από το 2010 έως το 2016, σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία.

Πέρυσι, τα έσοδα της Recordati αυξήθηκαν κατά 10,1% και τα καθαρά κέρδη κατά 19,4%.

Keywords
Τυχαία Θέματα