Κ. Ξιφάρας: Ο ΔΕΣΦΑ εγγυάται την ασφάλεια εφοδιασμού της εγχώριας αγοράς φυσικού αερίου

Τη σημασία της στρατηγικής συνεργασίας των Διαχειριστών Εθνικών Συστημάτων (Transmission System Operators – TSO's) φυσικού αερίου, εξήρε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΕΣΦΑ, κ. Κωνσταντίνος Ξιφαράς, κατά τη διάρκεια των εργασιών του 24ου Dispatching Meeting, το οποίο διοργανώθηκε από τον ΔΕΣΦΑ στην Αθήνα,

από την Τετάρτη 25 έως την Παρασκευή 27 Μαΐου 2016 με τη συμμετοχή των TSO's από τη Ρωσία, Ουκρανία, Μολδαβία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Π.Γ.Δ.Μ, Τουρκία και Ελλάδα.

Ο κ. Ξιφαράς στο χαιρετισμό του επεσήμανε, ότι ο ΔΕΣΦΑ εγγυάται την ασφάλεια εφοδιασμού της εγχώριας αγοράς φυσικού αερίου και προωθεί τη δια-συνδεσιμότητα των αγορών και την υλοποίηση έργων ζωτικής σημασίας, καθιστώντας την Ελλάδα αναπόσπαστο κομμάτι μίας πιο ώριμης περιφερειακής αγοράς.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΕΣΦΑ ανέφερε, ότι αυτόν το σκοπό υπηρετούν, τόσο η ολοκλήρωση της εγκατάστασης δυνατότητας μόνιμης αμφίδρομης ροής αερίου για εμπορικούς λόγους στη διασύνδεση Ελλάδας – Βουλγαρίας, όσο και το έργο της 2ης αναβάθμισης του τερματικού σταθμού LNG της Ρεβυθούσας.

Ο κ. Ξιφαράς έκλεισε το χαιρετισμό του, σημειώνοντας ότι "η υλοποίηση του Νοτίου Διαδρόμου συνεχίζεται με σταθερά βήματα, καθιστώντας εφικτή την ενοποίηση των αγορών και αυξάνοντας το επίπεδο της ασφάλειας εφοδιασμού στη νοτιοανατολική Ευρώπη".

Κατόπιν, ο κ. Αλέξιος Γιαννακόπουλος, Διευθυντής Δραστηριοτήτων Μεταφοράς και Εκμετάλλευσης του ΔΕΣΦΑ, καλωσόρισε τους συμμετέχοντες επισημαίνοντας, ότι η επιτυχής έκβαση των εργασιών της συνάντησης θα συμβάλλει στην ασφαλή, αποδοτική και οικονομική λειτουργία των δικτύων μεταφοράς φυσικού αερίου προς τις χώρες της Βαλκανικής κατά το επόμενο έτος.

Τέλος, ο κ. Γιαννακόπουλος ενημέρωσε τους συμμετέχοντες σχετικά με τα έργα ανάπτυξης που εκτελεί ο ΔΕΣΦΑ, τονίζοντας τη στρατηγική σημασία τους για την ολοκλήρωση και την ανάπτυξη μιας ρευστής περιφερειακής αγοράς, υλοποιώντας σταδιακά τον απώτατο στόχο του ΔΕΣΦΑ, που είναι η μετεξέλιξη της αγοράς και των διασυνδεδεμένων υποδομών, σ' έναν εμπορικό κόμβο διαπραγμάτευσης αερίου (Gas Trading Hub) για την περιοχή των Βαλκανίων και της νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα