Ιταλία: Αργόμισθος δημόσιος υπάλληλος πληρωνόταν κανονικά για 15 χρόνια

Αντιμέτωπος με βαριές κατηγορίες βρίσκεται ένας νοσοκομειακός υπάλληλος στην Ιταλία ο οποίος φέρεται ότι επί 15 χρόνια λάμβανε κανονικά τον μισθό του χωρίς να δουλέψει ούτε μία μέρα.

Σύμφωνα με ιταλικά ΜΜΕ, o άντρας φέρεται να σταμάτησε να εργάζεται στο νοσοκομείο Ciaccio της πόλης Καταντζάρο στη νότια Ιταλία το 2005!

Τώρα διενεργείται έρευνα εις βάρος του για απάτη, εκβιασμό και κατάχρηση εξουσίας όπως αναφέρει το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa.

Σύμφωνα

με πληροφορίες του BBC, ο υπάλληλος έλαβε συνολικά 538.000 ευρώ κατά τη διάρκεια των ετών που θεωρείται ότι δεν εργάστηκε.

Έρευνα διεξάγεται επίσης και για τους έξι διευθυντές του νοσοκομείου κατά τη διάρκεια της 15ετίας προκειμένου να διευκρινιστεί ο ρόλος τους στη συγκεκριμένη υπόθεση.

Ο άνδρας ήταν δημόσιος υπάλληλος και είχε διοριστεί στο νοσοκομείο το 2005. Έκτοτε, σταμάτησε να πηγαίνει στη δουλειά, ανέφερε η αστυνομία.

Η αστυνομία τον κατηγορεί ακόμη ότι απειλούσε την διευθύντριά του ώστε να μην υποβάλει πειθαρχική έκθεση εναντίον του.

Η συγκεκριμένη διευθύντρια συνταξιοδοτήθηκε λίγο αργότερα, πρόσθεσε η αστυνομία και η συνεχιζόμενη απουσία του δεν έγινε ποτέ αντιληπτή από τον αντικαταστάτη της ή το προσωπικό του νοσοκομείου.

Η ιταλική αστυνομία πραγματοποιεί ευρεία έρευνα για αντίστοιχες υποθέσεις απάτης και παρατεταμένης απουσίας στο ιταλικό Δημόσιο, στο πλαίσιο της οποίας έχει προχωρήσει και σε συλλήψεις.

Διαβάστε ακόμα:

Επιχειρηματίας με 60 εστιατόρια… δίνει $50 σε όποιον πάει για συνέντευξη

Πωλητήριο $5,6 δισ. στη Manchester United από την οικογένεια Glazer

Αυξάνονται οι χώρες που οι ταξιδιώτες θα εισέρχονται στην Ελλάδα χωρίς καραντίνα

Keywords
Τυχαία Θέματα