Ισχυρή άνοδος για τις αμερικανικές μετοχές με το βλέμμα στο ράλι της Deutsche Bank

Σε θετική πορεία κινήθηκαν οι αμερικανικές μετοχές, με τους επενδυτές να συνεχίζουν να παρακολουθούν στενά την Deutsche Bank, η μετοχή της οποίας ανέκαμψε μετά τους ισχυρούς κλυδωνισμούς που δέχθηκε τόσο στη Wall Street όσο και στη γερμανική αγορά.

Η ανάκαμψη ήταν αποτέλεσμα του ρεπορτάζ του γαλλικού πρακτορείου ότι η Deutsche Bank μπορεί να βρίσκεται κοντά σε settlement με το αμερικανικό

υπουργείο Δικαιοσύνης για συμφωνία στα 5,4 δισ.

Και το CNBC επιβεβαιώνει το συγκεκριμένο ρεπορτάζ.

Ο DOW σημείωσε κέδη 164 μονάδων ή κατέγραψε άνοδο 0,91% στις 18.308,15 μονάδες ενώ ο S&P 500 σημείωσε κέρδη 0,80% στις 2.168,27 μονάδες. Ο NASDAQ ενισχύθηκε +0,81% στις 5.312,00 μονάδες.

«Το θέμα της Deutsche Bank είναι μεταξύ των πέντε βασικών για τα οποία συζητά η αγορά», τονίζει ο Art Hogan, στρατηγικός αναλυτής της Wunderlich Securities και προσθέτει ότι «είναι κάτι απόλυτα φυσιολογικό, όταν μία μετοχή έχει υποχωρήσει 8% να φέρνει στο μυαλό μνήμες από την περίοδο κατάρρευσης της Lehman Brothers το 2008. Η αγορά αντέδρασε αντανακλαστικά».

Σε μακροοικονομικό επίπεδο οι προσωπικές δαπάνες παρέμειναν αμετάβλητες τον Αύγουστο, ενώ τα εισοδήματα ενισχύθηκαν 0,2%.

Κέρδη την Παρασκευή για τα futures του αμερικανικού αργού, με το αργό WTI να κλείνει ανοδικά και τον μήνα. Οι επενδυτές αναθάρρησαν από την αρχική συμφωνία μεταξύ των μεγαλύτερων πετρελαιοπαραγωγών χωρών του κόσμου για μείωση της παραγωγής.

Απώλειες 0,2% για τις τιμές του αμερικανικού αργού στο τρίμηνο, ενώ την Παρασκευή το αργό WTI παράδοσης Νοεμβρίου σημείωσε άνοδο 41 σεντς ή 0,9% στα 48,24 δολάρια στο βαρέλι.

Οι τιμές του "μαύρου χρυσού" είχαν κλείσει το προηγούμενο τρίμηνο στα 48,33 δολάρια στο βαρέλι ενώ σε επίπεδο μήνα σημείωσαν άνοδο 7,9%.

Στο 0,76% η απόδοση του 2ετούς αμερικανικού ομολόγου, στο 1,60% αυτή του 10ετούς. Πτώση του δολαρίου έναντι καλαθιού νομισμάτων με το ευρώ κοντά στα 1,124 δολάρια και το γιεν στα 101,4 γιεν στο δολάριο.

Τρεις μετοχές σημείωναν άνοδο για κάθε μία που υποχωρούσε.

Ο δείκτης φόβου (VIX) διαπραγματεύτηκε κοντά στο 12,8%, με πτώση 8,6%.

Απώλειες την Παρασκευή για τα futures του χρυσού, καθώς υποχώρησαν οι ανησυχίες για την κατάσταση της Deutsche Bank, πράγμα που οδήγησε σε ισχυρή άνοδο τις αμερικανικές μετοχές.

Εκτός από τις απώλειες του χρυσού σε επίπεδο ημέρας, το πολύτιμο μέταλλο μετά τα κέρδη του πρώτου και του δεύτερου τριμήνου υποχώρησε 0,3% και στο τρίμηνο.

Την Παρασκευή ο χρυσός παράδοσης Δεκεμβρίου σημείωσε απώλειες 8,90 δολαρίων ή 0,7% στα 1.317,10 δολάρια στην ουγγιά.

Σε επίπεδο μήνα ο χρυσός ενισχύθηκε 0,4%.

Keywords
Τυχαία Θέματα