Ισχυρές τεχνολογικές πιέσεις στη Wall Street

Με ισχυρές τεχνολογικές απώλειες ξεκινά η εβδομάδα στη Wall Street.

Η καθησυχαστική για το εμπόριο δήλωση Τραμπ την Παρασκευή φαίνεται πως δεν ήταν αρκετή για να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, με τους φόβους για bear market να εντείνονται καθώς συνεχίζεται η διόρθωση.

Αρνητικός πρωταγωνιστής παραμένει η Nvidia που καταγράφει σωρευμένες απώλειες άνω του 25% τις τελευταίες ημέρες, καθώς τα απογοητευτικά

νούμερα απογοήτευσαν τους επενδυτές, ενώ βουτιά άνω του 3-4% καταγράφουν και οι Facebook, Apple, Amazon και Netflix.

O Dow Jones διολισθαίνει 0,9% στις 25.190 μονάδες, ο Nasdaq υποχωρεί 1,91% στις 7.109 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,88% στις 2.712 μονάδες.

Την Παρασκευή, ο Dow Jones έκλεισε με εβδομαδιαίες απώλειες 2,2%, ο S&P 500 υποχώρησε 1,6%, ενώ ο Nasdaq διολίσθησε 2,2%.

Στο μεταξύ το πετρέλαιο βρίσκεται και πάλι στο «κόκκινο» υποχωρώντας στα 56 δολάρια, ενώ το δολάριο υποχωρεί έναντι ευρώ στο 1,146 EUR/USD.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών παραμένει επικεντρωμένο στις εμπορικές εντάσεις ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα ενόψει συνάντησης ανάμεσα στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ, που θα πραγματοποιηθεί αργότερα το Νοέμβριο στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής.

Εν τω μεταξύ, οι επενδυτές έχουν το βλέμμα στραμμένο και στις γεωπολιτικές εξελίξεις, όπως το Brexit και η κόντρα των Βρυξελλών με την Ιταλία.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 0,83% στα 55,99 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,16% χαμηλότερα, στα 1.221 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ ενισχύεται έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,142 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς διολισθαίνει στο 3,08%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Apple διολισθαίνει 2,5% στα 188 δολάρια, μετά τα δημοσιεύματα ότι ο τεχνολογικός κολοσσός θα περιορίσει την παραγωγή σε τρία νέα μοντέλα iPhone.

Keywords
Τυχαία Θέματα