Βαριές απώλειες άνω του 2% στη Wall με «οδηγό» την Amazon

Ισχυρές απώλειες άνω του 2% καταγράφει τη Δευτέρα η Wall Street, κατά την πρώτη συνεδρίαση του Απριλίου και του νέου τριμήνου, με «οδηγό» τη μετοχή της Amazon, που συμπαρασύρει τις τεχνολογικές μετοχές, μετά την επίθεση εναντίον της εταιρείας από τον Αμερικανό πρόεδρο.

Ο Dow Jones υποχωρεί κατά 2,62% στις 23.472 μονάδες, με «οδηγό» τη Walmart, η πτώση της οποίας αντισταθμίζει την άνοδο της UnitedHealth.

Ο S&P 500 έχει μπει σε επίπεδα διόρθωσης και υποχωρεί κατά 2,75% στις 2.568 μονάδες, με

τις τεχνολογικές μετοχές να καταγράφουν τη μεγαλύτερη πτώση (2%), ενώ ο Nasdaq υποχωρεί κατά 3,04% στις 6.848 μονάδες, διαγράφοντας όλα τα κέρδη του 2018.

Ο Dow υποχωρεί κατά 600 μονάδες

«Οι ηγέτες της αγοράς βρίσκονται υπό πίεση. Βρισκόμαστε σε μια κατάσταση όπου οι "κερδισμένοι" της προηγούμενης χρονιάς καταποντίζονται. Όταν συμβαίνει αυτό δημιουργείται ένα αρνητικό κλίμα στην αγορά» σχολιάζει ο Marc Chaikin, CEO της Chaikin Analytics.

Πράγματι, σύμφωνα με τη Goldman Sachs, η μεταβλητότητα στις αγορές είναι αυξημένη κι αυτό ενδεχομένως να υπονομεύσει την όρεξη των επενδυτών για ανάληψη ρίσκου, όχι μόνο στις μετοχές αλλά και σε άλλους τίτλους, δημιουργώντας αναταράξεις παντού, τους επόμενους μήνες.

«Μια αλλαγή προς τη μείωση ρίσκου και προσδοκιών για αυξημένη μεταβλητότητα είναι πιθανό να αλλάξει τη δυναμική στο trading το 2018 και να αυξήσει το hedging. Η άνοδος του δείκτη VIX είναι αρκετή και ορατή ακόμα και για τους επενδυτές που βρίσκονται εκτός της αγοράς μετοχών» αναφέρει σε έκθεσή της η GS.

Ο Δείκτης φόβου VIX έχει καταγράψει «άλμα» 20% τη Δευτέρα.

Απώλειες 4,6% για την Amazon

Η μετοχή του κολοσσού του λιανεμπορίου δέχεται μεγάλη πίεση και υποχωρεί κατά 4,6% μετά τα tweets του Ντόναλντ Τραμπ που κατηγορούν την Amazon ότι έχει προκαλέσει ζημιά δισεκατομμυρίων δολαρίων στα αμερικανικά ταχυδρομεία.

Only fools, or worse, are saying that our money losing Post Office makes money with Amazon. THEY LOSE A FORTUNE, and this will be changed. Also, our fully tax paying retailers are closing stores all over the country...not a level playing field!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 2 Απριλίου 2018

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μετοχή της Amazon είναι μεταξύ των μετοχών με τις καλύτερες αποδόσεις τον τελευταίο χρόνο, έχοντας καταγράψει άνοδο σχεδόν 64% το 2017.

Η πτώση της Amazon «βυθίζει» και τις υπόλοιπες τεχνολογικές μετοχές, όπως τη Facebook, την Netflix και την Alphabet.

Ενδεικτικά, η Snap υποχωρεί κατά 7,7%, ενώ η μετοχή της Facebook έχει καταγράψει απώλειες 10,4% μέσα στον Μάρτιο και σήμερα υποχωρεί κατά 3%. Απώλειες 3% και για την Alphabet, ενώ με πτώση 5% κινείται η Netflix.

Keywords
Τυχαία Θέματα