Ήπιες κινήσεις στις ευρωαγορές εν αναμονή των στοιχείων για την απασχόληση στις ΗΠΑ

Επιφυλακτικότητα επικρατεί σήμερα στις ευρωπαϊκές αγορές μετά από μια εβδομάδα έντονων αναταράξεων για τις διεθνείς μετοχές, με τους επενδυτές να εστιάζουν στη δημοσιοποίηση των στοιχείων απασχόλησης στις ΗΠΑ.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει απώλειες 0,21% στις 457,62 μονάδες, με τις μετοχές του κλάδου πετρελαίου και φυσικού αερίου να κερδίζουν 0,9% ενώ ο κλάδος τροφίμων και ποτών υποχωρεί κατά 0,3%.

Ο βρετανικός FTSE 100

με άνοδο 0,14%, ο γερμανικός DAX χάνει 0,23%, ο γαλλικός CAC 40 υποχωρεί κατά 0,12%, o ιταλικός FTSE MIB με άνοδο 0,11%, o ισπανικός ΙΒΕΧ35 με άνοδο 0,22%.

Νωρίτερα, οι αγορές στην περιφέρεια Ασίας – Ειρηνικού σημείωσαν οι περισσότερες άνοδο, με το Τόκιο να ηγείται των κερδών. Νέα στοιχεία σήμερα έδειξαν επίσης ότι η δραστηριότητα στον κλάδο υπηρεσιών της Κίνας επέστρεψαν σε θετική πορεία.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, τα αμερικανικά futures σημειώνουν μικρές μεταβολές προσυνεδριακά μετά το ισχυρό ράλι της Πέμπτης, καθώς η Γερουσία συμφώνησε να αυξήσει το ταβάνι του χρέους τον Δεκέμβριο.

Στο μεταξύ, τα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ εκτός του αγροτικού τομέα που αποτελούν έναν βασικό δείκτη για την Federal Reserve, η οποία προετοιμάζεται να επιβραδύνει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων ύψους 120 δισ. δολ. αναμένεται να δείξουν σύμφωνα με οικονομολόγους που συμμετείχαν σε έρευνα του Dow Jones ότι αυξήθηκαν κατά 500,.000 τον Σεπτέμβριο. Τον Αύγουστο είχαν αυξηθεί μόλις κατά  235.000, έναντι πρόβλεψης για 720.000.

Διαβάστε ακόμη:

Intrum: Υπογραφή της πρώτης επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας

Ενέργεια: Μισό δισ. προληπτικά μέτρα στήριξης ανακοινώνει η κυβέρνηση 

Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν: Ο βαθύπλουτος Σαουδάραβας πρίγκιπας που τίναξε την μπάνκα με τη Νιουκάσλ

Keywords
Τυχαία Θέματα