Θετικά πρόσημα στη Wall Street - Υψηλό ρεκόρ για τον Russell 2000

Με μεικτά πρόσημα και εναλλαγές προσήμων κινήθηκαν οι αμερικανικές μετοχές την Πέμπτη, δοκιμάζοντας να κινηθούν υψηλότερα, στον απόηχο του νομοσχεδίου για τη φορολογική μεταρρύθμιση. Το νομοσχέδιο προβλέπει τρεις κλίμακες φορολογίας και ελάφρυνση του εταιρικού φόρου.

«Οι προσδοκίες για τη φορολογική μεταρρύθμιση λειτουργούν εν μέρει ως "καύσιμο" για το ράλι" αλλά αυτό που οδηγεί την αγορά είναι η προσδοκία για αύξηση των επιτοκίων και το ισχυρό δολάριο» σχολιάζει ο Μαρκ Καϊκίν, CEO της Chaikin Analytics.

Ο

Dow Jones κινήθηκε ανοδικά 0,18% στις 22.381 μονάδες, ο S&P 500 ενισχύθηκε κατά 0,12% στις 2.453 μονάδες, ενώ ο Nasdaq, μετά από έντονες εναλλαγές προσήμων έκλεισε τελικά οριακά σε θετικό έδαφος στις 6.453 μονάδες.

Ο δείκτης μικρής κεφαλαιοποίησης Russell 2000 index βρέθηκε σε νέο ιστορικό υψηλό, καθώς οι αναλυτές εκτιμούν ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα ωφεληθούν περισσότερο από την φορολογική μεταρρύθμιση.

Η μετοχή της McDonald's ενισχύθηκε κατά 2,5%, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη άνοδο στον Dow μετά την αναβάθμισή της από την Longbow Research. Οι μετοχές πρώτων υλών και ακινήτων κατέγραψαν τη μεγαλύτερη άνοδο στον S&P 500 ενώ ήπια άνοδος κατέγραψαν οι χρηματοοικονομικές μετοχές. Apple και Netflixπεριόρισαν τις απώλειες, ενώ Facebook και Amazon ενισχύθηκαν κατά 0,5%. Η μετοχή της Roku κατέγραψε «άλμα» 50% πάνω από την τιμή της δημόσιας προσφοράς.

Ο χρυσός για παράδοση Δεκεμβρίου ενισχύθηκε κατά 90 σεντς στα 1.288,7 δολάρια. Το αργό υποχώρησε κατά 1,1% στα 51,56 δολάρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα