Ήπιες απώλειες στη Wall μετά τα απογοητευτικά στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις

Απώλειες καταγράφει η Wall Street, με τον Dow Jones να υποχωρεί κατά 100 μονάδες, μετά τα χειρότερα των αναμενόμενων στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις κι εν μέσω ανησυχιών για την πυροδότηση ενός εμπορικού πολέμου.

Συγκεκριμένα, ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,44% στις 24.898 μονάδες, με τις μεγαλύτερες απώλειες να καταγράφουν η Boeing και η Apple. Ο S&P 500 υποχωρεί κατά 0,26% στις 2.758 μονάδες, με μεγάλες απώλειες στις μετοχές πρώτων υλών, βιομηχανικών μετοχών

και εταιρειών καταναλωτικών βασικών αγαθών. O Nasdaq καταγράφει ήπια πτώση 0,24% στις 7.492 μονάδες.

«Η μεταβλητότητα αυτή αποτελεί τη νέα πραγματικότητα, κι όχι την εξαίρεση πλέον» σχολιάζει ο Αρτ Χόγκαν, επικεφαλής αναλυτής αγοράς στην B. Riley FBR.

«Η αγορά στηρίζεται από την οικονομία και τα εταιρικά αποτελέσματα. Νομίζω ότι το πρόβλημα έγκειται στην τεχνική κατάσταση της αγοράς» τονίζει ο Μπρους Μπιτλς, επικεφαλής επενδύσεων στην Baird, ο οποίος ωστόσο εμφανίζεται περισσότερο καθησυχαστικός στο ενδεχόμενο ενός εμπορικού πολέμου, λέγοντας ότι οι ανησυχίες αυτές είναι μάλλον «υπερεκτιμημένες».

Στις μετοχές, η Ford Motor Company ενισχύεται πάνω από 3% μετά την αναβάθμισή της από την Morgan Stanley. Απώλειες πάνω από 1,5% για την Qualcomm μετά την ανακοίνωση της Broadcom ότι σταματάει κι επίσημα την προσπάθεια εξαγοράς.

Η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου υποχωρεί στο 2,832%, σε νέο χαμηλό από τις αρχές Μαρτίου.

Στα μακροοικονομικά στοιχεία, οι τιμές παραγωγού αυξήθηκαν ελαφρώς περισσότερο από το αναμενόμενο, κατά 0,2%, τον Φεβρουάριο.

Οι λιανικές πωλήσεις υποχώρησαν για τρίτο συνεχή μήνα καθώς τα νοικοκυριά μείωσαν τις αγορές αυτοκινήτων κι άλλων ακριβών προϊόντων. Οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για αύξηση 0,3%.

Keywords
Τυχαία Θέματα