Ήπιες απώλειες για τις ευρωαγορές

Δεν κατόρθωσαν να διατηρήσουν το θετικό πρόσημο οι ευρωπαϊκές αγορές ή τουλάχιστον οι περισσότερες εξ αυτών, με τους επενδυτές να ανησυχούν τόσο για τις εξελίξεις αναφορικά με το Brexit όσο και για τις αμερικανικές εκλογές, ενώ φρόντισα να «ρίξουν μία δεύτερη ματιά» και σε μία σειρά εταιρικών μεγεθών γ' τριμήνου.

Αμετάβλητος παρέμεινε ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro Stoxx 600 στις 331 μονάδες, με το ενδιαφέρον των επενδυτών να στρέφεται και στις διακυμάνσεις της

στερλίνας, η οποία ενισχύθηκε άνω του 1% έναντι του δολαρίου, μετά την απόφαση βρετανικού δικαστηρίου ότι η κυβέρνηση της χώρας θα πρέπει να λάβει την άδεια του κοινοβουλίου προκειμένου να θέσει σε εφαρμογή το Άρθρο 50 και να διαπραγματευθεί την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε.

Πτώση 0,43% για τον DAX 30 στις 10.325 μονάδες, με τον FTSE 100 να υποχωρεί 0,8% στις 6.790 μονάδες και τον CAC 40 να αποδυναμώνεται μόλις 0,07% στις 4.411 μονάδες.

Μεικτή εικόνα για τις αγορές της ευρωπαϊκής περιφέρειας, με τον ισπανικό ΙΒΕΧ να ενισχύεται 0,07% στις 8.879 μονάδες και τον ιταλικό FTSE MIB να κινείται κατά 0,33% χαμηλότερα στις 16.419 μονάδες.

Σε επίπεδο μετοχών πτώση 5% σημείωσε η μετοχή της Credit Suisse, παρά τα πολύ καλά μεγέθη τριμήνου. Αυτό που επηρέασε τους επενδυτές ήταν η προειδοποίηση της τράπεζας για «δύσκολο περιβάλλον στο άμεσο μέλλον». Στον αντίποδα κέρδη 5,5% σημείωσε ο τίτλος της Societe Generale, καθώς ανακοίνωσε καλύτερα των εκτιμήσεων κέρδη γ' τριμήνου.

Keywords
Τυχαία Θέματα