Ήπιες απώλειες για χρυσό - Κρατά τα 1.300 δολάρια

Με απώλειες έκλεισε και σήμερα ο χρυσός, για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα, λόγω της ενδυνάμωσης του δολαρίου.

Η τιμή του συμβολαίου Απριλίου έκλεισε με πτώση 0,4% ή 4,80 δολ., στα 1.314,40 δολ. ανά ουγγιά, με το πολύτιμο μέταλλο να παρουσιάζει ισχυρή στήριξη των επιπέδων των 1.300 δολαρίων.

Την ίδια ώρα, ο δείκτης δολαρίου ενισχυόταν κατά 0,3% στις 96,4 μονάδες, ενώ το ευρώ υποχωρούσε κατά 0,4% έναντι του δολαρίου, στο 1,137 δολ.

Το

δολάριο ενισχύθηκε στον απόηχο της ομιλίας του Αμερικανού προέδρου για την Κατάσταση του Έθνους.

Ο Τραμπ εξαπέλυσε χθες επίθεση κατά του Ιράν και της Κίνας, προειδοποιώντας το Πεκίνο ότι πρέπει να προβεί σε «διαρθρωτικές αλλαγές» για να τερματιστούν οι «άδικες» κινεζικές εμπορικές πρακτικές.

Ο Αμερικανός πρόεδρος επανέλαβε επίσης τη δέσμευσή του να χτίσει το τείχος στα σύνορα με το Μεξικό, ένα ζήτημα που είχε οδηγήσει στο 35ήμερο κυβερνητικό shutdown στην Ουάσιγκτον, λόγω της διαφωνίας Ρεπουμπλικάνων - Δημοκρατικών.

Ωστόσο, ο Τραμπ εμφανίστηκε πιο διαλλακτικός, καθώς δεν κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, όπως είχε απειλήσει ότι θα κάνει.

Επίσης, με ενδιαφέρον οι επενδυτές αναμένουν και μια ομιλία από τον πρόεδρο της Fed, Τζέρομ Πάουελ, στην Ουάσιγκτον.

Πιέσεις στο ευρώ άσκησαν και τα απογοητευτικά στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις της Γερμανίας -της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρωζώνης- που έδειξαν περαιτέρω για τον Δεκέμβριο του 2018.

Εν τω μεταξύ, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος παραμένουν πάντα οι εξελίξεις στις εμπορικές διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα.

Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Στίβεν Μνούτσιν, εμφανίστηκε σήμερα αισιόδοξος για τις εμπορικές συνομιλίες με την Κίνα, αναφέροντας πως η κυβέρνηση είχε «πολύ παραγωγικές συναντήσεις» με τον αντιπρόεδρο της κινεζικής κυβέρνησης, Liu He.

Ο Μνούτσιν δήλωσε ακόμη ότι ο ίδιος και η αμερικανική αποστολή θα μεταβούν στην Κίνα την επόμενη εβδομάδα με στόχο να προλάβουν την προθεσμία του Μαρτίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Λευκός Οίκος έχει ορίσει την 2α Μαρτίου ως προθεσμία προκειμένου να επιλυθούν τα προβλήματα με την Κίνα αναφορικά με το εμπόριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα