Ήπια πτώση στις ευρωαγορές – Ξεθωριάζει το θετικό momentum

Με μικρή πτώση άνοιξαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς η θετική δυναμική φαίνεται ότι  ανακόπτεται. Για ακόμα μια μέρα ανακοινώνονται αποτελέσματα τριμήνου.

Ο Stoxx 600 σημείωσε πτώση 0,24% στο άνοιγμα, με τους περισσότερους τομείς να υποχωρούν. Αυτή την ώρα χάνει οριακά 0,03% στις 443,38 μονάδες. Ο κλάδος του πετρελαίου και του φυσικού αερίου υποχώρησε κατά 1,2%, αφού ο σαουδαραβικός γίγαντας Aramco ανακοίνωσε απότομη μείωση των κερδών του, ενώ οι χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες κέρδισαν 0,56%. Οι μετοχές

της Watches of Switzerland ηγήθηκαν των  κερδών των μετοχών, με άνοδο 9,4%, αφού η εταιρεία ανακοίνωσε υψηλότερα έσοδα και δήλωσε ότι αναμένει να υπερδιπλασιάσει τα κέρδη της μέχρι το οικονομικό έτος 2028.

Στις επιμέρους αγορές, ο βρετανικός FTSE 100 με απώλειες 0,11%, ο γερμανικός DAX χάνει 0,18%, ο γαλλικός CAC 40 υποχωρεί 0,18%, ο ιταλικός FTSE MIB σχεδόν αμετάβλητος στο -0,01% και ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 κερδίζει 0,28%

Η ελβετική τράπεζα UBS σημείωσε άνοδο 3,15% μετά τα πρώτα πλήρη τριμηνιαία αποτελέσματά της μετά την εξαγορά της Credit Suisse.

Οι περιφερειακές αγορές έκλεισαν χαμηλότερα τη Δευτέρα, καθώς το κλίμα που οδήγησε τον δείκτη Stoxx 600 στην καλύτερη εβδομάδα του από τον Μάρτιο εξασθενεί.

Οι παγκόσμιες αγορές θα παρακολουθούν τον πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Τζερόμ Πάουελ, ο οποίος αναμένεται να μιλήσει τις επόμενες ημέρες.

Την περασμένη εβδομάδα, η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση, καθώς οι αποδόσεις των ομολόγων σημείωσαν πτώση. Οι επενδυτές ελπίζουν ότι η εκστρατεία αύξησης των επιτοκίων της Fed πλησιάζει στο τέλος της.

Διαβάστε ακόμη

Ελεύθεροι επαγγελματίες: Επί τάπητος οι αλλαγές στη φορολόγηση – Ανυποχώρητη η κυβέρνηση (πίνακες)

Έκτακτο επίδομα: Έρχεται πριν από τα Χριστούγεννα – Ποιοι θα είναι οι δικαιούχοι (vid)

Φοροδιαφυγή: Βρέθηκαν 1,4 εκατ. παραβάσεις – Απέκρυπταν εισοδήματα άνω των €33 εκατ.

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα