Διεύρυνση απωλειών στη Wall Street λόγω πετρελαίου

Η αποδυνάμωση της τιμής του μαύρου χρυσού, ασκεί πιέσεις στους δεικτοβαρείς ενεργειακούς τίτλους και οδηγεί χαμηλότερα την αμερικανική αγορά, η οποία βρίσκεται «αντιμέτωπη» με μία εβδομάδα όπου θα υπάρξει πληθώρα ανακοινώσεων εταιρικών μεγεθών β' τριμήνου.

«Όλοι περιμένουν αυτήν τη μεγάλη πραγματικά μεγάλη εβδομάδα τόσο από πλευράς εταιρικών ανακοινώσεων όσο και από πλευράς συνεδριάσεων κεντρικών τραπεζών», τονίζει ο Jeremy Klein, στρατηγικός αναλυτής της FBN Securities.

Το αμερικανικό αργό δεν αφήνει, όμως, τους τρεις βασικούς δείκτες της αμερικανικής αγοράς να «ανασάνουν» με δεδομένο

ότι έφθασε να υποχωρεί άνω του 2% και να αγγίζει τα 43,30 δολάρια, δηλαδή το χαμηλότερο επίπεδο από τις 10 Μαΐου.

Απώλειες 0,5% για τον Dow Jones στις 18.478 μονάδες, με τον S&P 500 να κινείται κατά 0,45% χαμηλότερα στις 2.165 μονάδες, ενώ πτώση 0,14% σημειώνει ο Nasdaq στις 5.093 μονάδες.

Ανοδικές τάσεις για τις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων με αυτή του 2ετούς να φθάνει στο 1,57% και του 2ετούς στο 0,71%.

Την ίδια ώρα η προσοχή των αγορών στρέφεται στη διήμερη συνεδρίαση της Fed, η οποία ολοκληρώνεται την Τετάρτη, αν και κανείς δεν αναμένει ότι η τράπεζα θα προχωρήσει σε αύξηση επιτοκίων, τουλάχιστον σε αυτή τη συνεδρίαση. Παράλληλα την Πέμπτη συνεδριάζει και η Τράπεζα της Ιαπωνίας.

Ήπια πτωτικά ο δείκτης δολαρίου, μετά το σερί πέντε εβδομάδων ανόδου, με το ευρώ να φθάνει στο 1,098 δολ. και το δολάριο στα 106,17 γεν.

Πτώση 0,37% για τη μετοχή της Verizon, η οποία ανακοίνωσε την εξαγορά της Yahoo (-1,94%) έναντι 4,83 δισ. δολαρίων, ενώ κινητικότητα, με απώλειες 0,5%, εμφανίζει και η μετοχή της Apple με την εταιρεία να ανακοινώνει τα οικονομικά της μεγέθη την Τρίτη μετά το κλείσιμο της Wall Street. Αύριο, πριν το άνοιγμα της αμερικανικής αγοράς, θα ανακοινώσουν οικονομικά αποτελέσματα οι 3M, Caterpillar, DuPont, McDonald's, United Technologies και Verizon.

Στο δύο προς ένα το ισοζύγιο ανοδικών-πτωτικών μετοχών στο NYSE.

Keywords
Τυχαία Θέματα