ΗΠΑ: Το 20% των υπαλλήλων θα πούλαγαν τους κωδικούς του επαγγελματικού email τους

Πόσο κοστίζει το επαγγελματικό passwords σε έναν εργαζόμενο;

Το ερώτημα αυτό έρχεται να απαντήσει έρευνα εταιρείας ασφαλείας λογισμικού με έδρα τις ΗΠΑ.

Έτσι, σύμφωνα σε δείγμα 1000 εργαζομένων, ένας στους πέντε υπαλλήλους δηλώνουν θετικοί στο ενδεχόμενο να πουλήσουν το επαγγελματικό τους email, ενώ το 44% αυτών εκφράζει την ικανοποίησή του ακόμα και με ποσό λιγότερο των 1000 δολαρίων.

Το ποσοστό αυτό αποτελείται από 88 εργαζόμενους στους 1000, όμως

αν αναλογιστεί κανείς ότι οι περισσότεροι εργαζόμενοι που έλαβαν μέρος στην έρευνα δουλεύουν σε εταιρείες κολοσσούς, η ζημιά μπορεί να είναι δυσανάλογα μεγάλη.

Σύμφωνα λοιπόν με τον πρόεδρο της SailPoint, Kevin Cunningham, στα συστήματα ασφαλείας λογισμικών συνήθως ο αδύνατος κρίκος είναι όχι το πρόγραμμα αλλά ο άνθρωπος που χειρίζεται τον ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Την ίδια ώρα στα ευρήματα της έρευνας περιλαμβάνεται ότι το 65% των εργαζομένων χρησιμοποιεί ένα μόνο password για όλους τους λογαριασμούς του.

"Οι άνθρωποι το ξέρουν πως αυτό δεν είναι καλό, όπως το κάπνισμα, όμως το κάνουν. Δεν είναι καλό να βιάζονται, όμως το κάνουν", σημειώνει ο Cunningham.

Το 45% των εργαζομένων που έλαβαν μέρος στην έρευνα εργάζονται σε εταιρείας με 10.000 εργαζόμενους και πάνω, το 25% με 5.000 - 9.000 εργαζόμενους ενώ το 30% δουλεύει σε εταιρείες από 1000 έως 4.999 άτομα προσωπικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα