ΗΠΑ: Τέταρτος μήνας πτώσης για τις πωλήσεις αυτοκινήτων ο Ιούνιος

Κάτω των προβλέψεων των αναλυτών κινήθηκαν οι πωλήσεις αυτοκινήτων στις ΗΠΑ τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσαν οι μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες της χώρας τη Δευτέρα. Κι αυτό παρά τις μεγάλες εκπτώσεις που έδωσαν οι εταιρείες και τους χαλαρότερους όρους στη δανειοδότηση.

Η εταιρεία

συμβούλων της αγοράς αυτοκινήτου, Autodata, τοποθέτησε τον ετήσιο εποχικά προσαρμοσμένο ρυθμό πωλήσεων στα 16,51 εκατ. οχήματα, ήτοι στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2015, χαμηλότερα από τις προβλέψεις Wall Street που έκανε λόγο για 16,6 εκατ. οχήματα και κατά 2% χαμηλότερα από τα νούμερα του περσινού Ιουνίου.

Οι Αμερικανοί καταναλωτές συνέχισαν να προτιμούν τα επιβατικά αυτοκίνητα έναντι των μεγαλύτερων SUV και crossovers.

Πέρυσι, οι πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων είχαν φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ, με 17,55 εκατ. οχήματα.

Οι πωλήσεις της GM υποχώρησαν κατά 5% έναντι του Ιουνίου του 2016, ωστόσο η εταιρεία «βλέπει» ισχυρότερες πωλήσεις κατά το β' εξάμηνο του 2017.

Η Ford Motor ανέφερε πως οι πωλήσεις Ιουνίου επηρεάστηκαν από τις χαμηλότερες πωλήσεις σε εταιρείες ενοικίασης, επιχειρήσεις και κυβερνητικούς οργανισμούς, οι οποίες υποχώρησαν κατά 13,9%, ενώ οι πωλήσεις προς τους καταναλωτές παρέμειναν στα ίδια επίπεδα

Η Fiat Chrysler Automobiles ανακοίνωσε πτώση πωλήσεων τον Ιούνιο κατά 7% έναντι του περσινού Ιουνίου.

Η Toyota Motor ανακοίνωσε αύξηση πωλήσεων κατά 2,1% από τον Ιούνιο του 2016 και ισχυρά κέρδη για το RAV4, με άυξηση 24,7% και για το 4Runner, με άνοδο κατά 16,6%. Ετήσια πτώση 5,4% σημείωσαν όμως οι πωλήσεις του Lexus.

Αύξηση 2% σημείωσαν οι πωλήσεις της Nissan στις ΗΠΑ. ΟΙ πωλήσεις της σε φορτηγάκια, SUV και crossover έκαναν άλμα 19,1% ενώ αυτές των sedan υποχώρησαν κατά 12,1%.

Τέλος, η Honda ανακοίνωσε αύξηση 0,8% στις πωλήσεις Ιουνίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα