Ημερίδα για τα ΑΕΙ και την ανάπτυξη με ομιλίες Στουρνάρα και Σημίτη

Εσπερίδα με θέμα «ΑΕΙ, Έρευνα, Καινοτομία, Επιχειρηματικότητα & Ανάπτυξη» διοργανώνει την Τρίτη η Πρωτοβουλία για την Παιδεία και την Ανάπτυξη (ΠΡΩ.ΠΑΙΔΕΙ.Α.) στην αίθουσα εκδηλώσεων της Τράπεζας της Ελλάδας. Η ημερίδα θα αρχίσει στις 14.00 και θα ολοκληρωθεί λίγο πριν από τις 20.00.

Μεταξύ άλλων ομιλίες αναμένονται από τον διοικητή της Τράπεζας

της Ελλάδας κ. Γιάννη Στουρνάρα, τον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωστή Χατζηδάκη και τον πρώην Πρωθυπουργό κ. Κώστα Σημίτη.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, στόχος της εσπερίδας είναι να βρεθούν γύρω από το ίδιο τραπέζι ανθρώποι «από τα πανεπιστήμια, την έρευνα, την εργασία, τις επιχειρήσεις και τα πολιτικά κόμματα με στόχο να συζητηθεί αναλυτικά και σε κάθε δυνατή διάσταση το ζήτημα της συμβολής των πανεπιστημίων και της έρευνας στην καινοτομία, την επιχειρηματικότητα και, τελικά, στη σύγχρονη, ισόρροπη και ουσιαστική ανάπτυξη της χώρας».

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

14:00 – 14:10 Έναρξη

-Εισαγωγική τοποθέτηση εκ μέρους της Πρωτοβουλίας για την Παιδεία και την Ανάπτυξη (ΠΡΩ.ΠΑΙΔΕΙ.Α), ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, Καθηγητής ΕΜΠ, Μέλος της ΠΡΩ.ΠΑΙΔΕΙ.Α.

14:10 – 14:50, Πρώτη Ενότητα

Πανεπιστήμιο – Έρευνα: Ζητήματα θεσμικών προβλημάτων και Ακαδημαϊκής Ποιότητας

ΚΑΤΣΙΚΑΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ, Καθηγητής Πανεπιστημίου Πειραιά, «Η διασφάλιση της ποιότητας στα Ελληνικά Πανεπιστήμια από το 2006 μέχρι σήμερα: Τι κάναμε σωστά και τι όχι»,ΦΟΡΤΣΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ, Βουλευτής, πρώην Πρύτανης ΕΚΠΑ, «Εμπειρίες από την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών στην εποχή της Μεταρρύθμισης»,ΘΩΜΑΔΑΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ, Ομότιμος Καθηγητής ΕΚΠΑ, Πρόεδρος Σ.Ι. Πανεπιστημίου Αιγαίου, «Καινοτομίες στην Πανεπιστημιακή Αυτοδιοίκηση: Δοκιμασίες επί χάρτου, εκμάθηση και προσαρμογή επί έργων»,

Συντονιστής Συζήτησης: ΠΑΠΑΜΑΤΘΑΙΟΥ ΜΑΡΝΥ, Δημοσιογράφος, Υπεύθυνη για θέματα Παιδείας

14:50 – 16:30, Δεύτερη Ενότητα

Πανεπιστήμιο-Έρευνα: Καινοτομία – Επιχειρηματικότητα – Ανάπτυξη

ΤΣΑΚΛΟΓΛΟΥ ΠΑΝΟΣ, Καθηγητής Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, «Εκπαίδευση, R&D και Ανάπτυξη: Ελλάδα και ΕΕ»,ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ, Καθηγητής ΕΜΠ, «Καινοτομούμε ερευνώντας και επιχειρούμε καινοτομώντας: Το αναπτυξιακό στοίχημα των Ελληνικών Πολυτεχνείων και Πανεπιστημίων»,ROGGENKAMP ALEXANDER, Διευθυντής Ενημερωτικού Κέντρου της DAAD στην Αθήνα, «Εκπαιδευτικό σύστημα της Γερμανίας: Ερευνητικό τοπίο και σύνδεση με αγορά»,ΔΡΑΝΔΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ, TAXIBEAT, «Transportation Industry – Πώς προβλέπεται να διαμορφωθεί το μέλλον των μεταφορών;»,ΔΟΞΙΑΔΗΣ ΑΡΙΣΤΟΣ, Εταίρος στην Εταιρεία Επιχειρηματικών Συμμετοχών «Openfund». «Ποιος κερδίζει από μια εταιρία Spinoff;»ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ ΚΩΣΤΗΣ, Βουλευτής Ν.Δ., «Η ξεχασμένη Κοινή Λογική»,ΜΑΝΙΑΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, Βουλευτής ΔΗΣΥ, Καθηγητής Πανεπιστημίου Πειραιά, «Προοδευτικές Μεταρρυθμίσεις για ένα καινοτομικό επιτελικό κράτος».Συντονιστής Συζήτησης: ΚΑΒΑΣΑΛΗΣ ΠΕΤΡΟΣ, Αν. Καθηγητής Τμήμα Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης, Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

16:30 – 16:40, ΔΙΑΛΛΕΙΜΑ

16.40 – 18:30, Τρίτη Ενότητα

ΣΗΜΙΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, Πρώην Πρωθυπουργός της Ελλάδος.

Οι Θέσεις των Κομμάτων

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ,ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΝΙΚΗ, Βουλευτής, Υπεύθυνος Τομέα Παιδείας «ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ»ΤΟΛΚΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ, Υπεύθυνος Τομέα Παιδείας «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ»ΜΑΥΡΩΤΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, Βουλευτής, Υπεύθυνος Τομέα Παιδείας «ΠΟΤΑΜΙ»ΜΕΓΑΛΟΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ, Βουλευτής, Τομεάρχης Παιδείας «ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ»ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΝΑ, Πρόεδρος «ΔΙΚΤΥΟΥ για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη».

Συντονιστής Συζήτησης: ΠΑΠΑΣΤΑΘΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣ, Δημοσιογράφος «Πρώτο Θέμα».

18:30 – 19:50 Τέταρτη Ενότητα: Στρογγυλή Τράπεζα

«Σύνδεση ΑΕΙ, ΕΚ & επιχειρήσεων στην Ελλάδα: Παρόν και μέλλον»

ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, Διοικητής Τράπεζας Ελλάδος, Καθηγητής Τμήματος Οικονομικών Επιστημών, ΕΚΠΑ,ΚΥΡΙΑΖΗΣ ΧΑΡΗΣ, Σύμβουλος Διοίκησης Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών (ΣΕΒ), (Χαιρετισμός εκ μέρους του Προέδρου του ΣΕΒ κυρίου ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΦΕΣΣΑ),ΠΑΪΖΗΣ ΝΙΚΟΣ, Επιστημονικός Σύμβουλος και Υπεύθυνος του Τομέα Εκπαιδευτικών Ερευνών του ΚΑΝΕΠ/ΓΣΕΕ (Χαιρετισμός εκ μέρους του Προέδρου της ΓΣΕΕ κυρίου ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ),ΓΡΑΒΑΝΗΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ, Καθηγητής Ιατρικής Σχολής, Πανεπιστημίου Κρήτης, Ερευνητής ΙΤΕ, Μέλος Ε.Σ. του ΕΛΙΔΕΚ, Συνιδρυτής spin-off Βιοτεχνολογίας Bionature Ltd.ΚΑΛΟΥΣΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ, Πρόεδρος, Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ),ΔΟΥΚΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, Καθηγητής, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Διευθυντής του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Επιχειρείν και της Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας.ΚΑΛΤΣΑΣ ΚΩΣΤΑΣ, Σχολικός Σύμβουλος Δ.Ε., πρώην Πρόεδρος του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.

Συντονιστής Συζήτησης: ΜΑΝΔΡΑΒΕΛΗΣ ΠΑΣΧΟΣ, Δημοσιογράφος, «Καθημερινή»

Keywords
Τυχαία Θέματα